Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La regidora de Medi Ambient realitza un tractament contra mosquits a la zona de Pardinyes i la Mitjana

La regidora de Medi Ambient realitza un tractament contra mosquits a la zona de Pardinyes i la Mitjana

Amb un insecticida biològic que afecta únicament les larves dels mosquits

Data publicació: Dissabte 30, maig del 2015


Imatge de la notícia La regidora de Medi Ambient realitza un tractament contra mosquits a la zona de Pardinyes i la Mitjana

Operaris de la Regidoria de Medi Ambient han realitzat aquest divendres un tractament contra els mosquits a la zona de Pardinyes i la Mitjana. Aquesta actuació es fa amb un producte anomenat BTi (Bacillus thuringiensis), que és un insecticida biològic composat per l’espora produïda pel bacteri Bacillus thuriengiensis var. israelensis (Bti). Es tracta d’un producte molt efectiu que només afecta les larves dels mosquits i que quan l’ingereixen els provoca la mort.

Des de l’Ajuntament es fa un seguiment continuat dels punts de proliferació de larves de mosquits per tal de poder controlar la població quan està en forma de larva donat que no es pot actuar sobre els mosquits adults. El mosquit més abundant a Lleida és el Mosquit comú (Culex pipiens), que en estat larvari s’alimenta d’algues i matèria orgànica, i els adults de nèctar de flors principalment, però amb la particularitat que les femelles piquen per obtenir sang, que representa un aport suplementari de proteïnes per la formació dels ous.

Els tractaments contra els mosquits s’inicien a començament de maig i es continuen periòdicament fins a l’octubre o el moment en que cauen les temperatures. Cal recordar que aquests mosquits tenen una major activitat a primera hora del matí i a darrera hora de la tarda i que són les hores en les que cal major protecció. Es recomana complementar aquests tractament amb a protecció individual, especialment d’aquelles persones al·lèrgiques o més sensibles a les picades, que han d’utilitzar repel·lents d’insectes, protegir-se amb màniga i pantalons llargs i evitar l’exposició en les hores de màxima activitat dels insectes.

Et destaquem...