Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/80 alumnes de secundària participen en la cloenda de l'Agenda 21

80 alumnes de secundària participen en la cloenda de l'Agenda 21

Juntament amb els professors dels 12 instituts passen una Jornada al Centre d'Interpretació del Parc de la Mitjana intercanviant experiències de medi ambient.

Data publicació: Dimarts 19, maig del 2015


Imatge de la notícia 80 alumnes de secundària participen en la cloenda de l'Agenda 21

El regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha lliurat als centres participants els diplomes acreditatius de la seva implicació en el programa Agenda 21 Escolar de Lleida, curs 2014-2015, aquest matí al Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana.

La Mitjana ha acollit avui la Jornada de cloenda de l’Agenda 21 on alumnat i professorat han pogut intercanviar i compartir les  experiències sobre medi ambient que han tingut lloc als centres de secundària de Lleida

Presentació i intercanvi d’experiències

Els alumnes han presentat als companys d’altres centres les accions que han fet en favor de l’ambientalització del seu centre i han explicat amb més detall aquella acció que consideren especialment interessant de compartir.

Les experiències presentades són • INS Castell dels Templers: Projecte Parc Templer
 • Escola del Treball: TICs cap a la sostenibilitat
 • INS Guindàvols: Música per un tub
 • INS Joan Oró: Projecte òliba i construcció de l’olibàrium
 • INS Josep Lladonosa: Transformació i millora de l’hort escolar
 • INS Manuel de Montsuar: Ambientalitzem el Montsuar, curs 2014-2015
 • INS Maria Rúbies: Ampliació i remodelació de l’hort de l’institut.
 • INS Gili Gaya: La carta de la Terra
 • COL Lestonnac - L'Ensenyança: Els arbres del nostre pati
 • COL Santa Anna
 • CE El Segre: Recull fotogràfic de les activitats realitzades

 Tallers d’aprenentatge

Els alumnes han participat també en un taller naturalista, amb la col·laboració de tècnics especialistes en aquestes matèries, com ara el Taller d’anellament d’ocells per a l’estudi científic, amb Eladi Ribes, ornitòleg professional; i el taller sobre egagròpiles d’ocells, amb Fermí Sort, investigador del Centre Tecnològic de Solsona.

Han participat  80 alumnes i 20 professors/es, representants dels centres: INS Castell dels Templers, INS Escola del Treball, INS Guindàvols, INS Joan Oró, INS Josep Lladonosa, INS La Mitjana, INS Manuel de Montsuar, INS Maria Rúbies, INS Gili Gaya, COL Lestonnac - L'Ensenyança, COL Santa Anna, CE El Segre.

 Agenda 21 Escolar de Lleida

L’Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. L’Agenda 21 Escolar és alhora reconeixement, estímul i suport a la tasca que molts centres ja fan, una invitació als que encara no hi treballen i una nova oportunitat de reforçar els vincles entre escola i ciutat.

Durant aquest curs 2014-2015, el novè de funcionament del programa, hi participen 72 centres, des d’escoles bressol a centres de secundària, que duen a terme projectes en diferents àmbits (gestió dels residus, estalvi d’aigua i energia, hort escolar, un pati més verd,...).

 D’aquests 72 centres, 27 centres desenvolupen un projecte triennal (2012-205,  2013-2016, 214-2017), després de l’experiència de 5 ó 8 anys participant en el programa. La resta, hi participen amb un projecte anual. La distribució per nivells educatius és: 17 escoles bressol, 26 escoles (infantil i primària), 13 instituts (secundària), 11 centres concertats (infantil, primària i/o secundària), 4 centres d'educació especial i 1 centre educatiu.

 

Et destaquem...