Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Més escoles participen en el programa Agenda 21 Escolar

Més escoles participen en el programa Agenda 21 Escolar

16000 alumnes de 59 centres educatius de la ciutat realitzaran aquest curs activitats vinculades a las sostenibilitat i el medi ambient

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Més escoles participen en el programa Agenda 21 Escolar

L’Agenda 21 escolar creix en participació any rere any. Aquest curs escolar 2009-10 prendran part en el programa 16.000 alumnes de 59 centres educatius de la ciutat (deu d’aquests centres hi participen per primera vegada). El Saló de Sessions de l’Ajuntament ha acollit avui l’acte formal de presentació de les propostes de l’Agenda 21 escolar d’aquest curs i la signatura del compromís de les noves escoles que s’hi sumen. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat dels regidors Josep Barberà, Joan Gómez i Jesús Castillo, ha presidit l’acte.

L’Agenda 21 escolar és un projecte d'educació, participació i implicació cívica coordinat per la regidoria de Medi Ambient i Horta que té com a objectiu reconéixer, estimular i donar suport a la tasca en educació ambiental. Les activitats que es proposen en el marc del programa, que coincideix amb el curs escolar i arriba enguany a la 4a edició, abasten quatre àmbits: els residus, l’hort escolar, la jardineria i el pati i l’energia. Els centres poden escollir entre els diferents àmbits per planificar les seves activitats. Cal destacar que la majoria dels centres han presentat propostes a la gestió de residus i a la millora dels patis, ja sigui per mitjà de l’activitat d’hort escolar o jardineria.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha expressat la seva satisfacció per l'acollida del programa entre la comunitat educativa i ha remarcat la tasca de conscienciació sobre diferents aspectes del Medi Ambient que permet realitzar l'Agenda 21 Escolar.

Des de l’Ajuntament s’ofereix material de suport, propostes i suggeriments de treballs, recursos específics, suport tècnic, un servei d’informació, comunicació i assessorament tècnic i pedagògic i formació específica adreçada al professorat. En aquest sentit, cal destacar que fruit de la demanda dels docents en aquest camp, els tallers i cursos que s’havien programat en cursos acadèmics anteriors, es presenten aquest any com a propostes formatives de més llarga durada (tot el curs escolar).

Poden participar en l’Agenda 21 escolar tots els centres d’educació infantil (0-3 i 3-6 anys), primària, secundària (ESO, Batxillerat, Cicles Formatius) i Educació Especial de la ciutat de Lleida. Aquest curs s’incorporen al programa les següents escoles, col•legis i instituts: EBM Albarés, EBM Gargot, EBM Mariola, Llar d’Infants Josep Borràs, CEIP La Mitjana, CEIP Pinyana, IES Caparrella, Col•legi Arabell, Col•legi Claver i Col•legi Sagrada Família.

Si voleu més informació sobre el programa, la podeu trobar al següent enllaç.

Et destaquem...