Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Més de 140 espècies de bolets identificades al Parc de la Mitjana

Més de 140 espècies de bolets identificades al Parc de la Mitjana

Aquestes espècies estan associades al bosc de ribera. La Paeria ha organitzat aquest cap de setmana un curs per apropar-se al món dels bolets

Data publicació: Diumenge 20, octubre del 2013


Imatge de la notícia Més de 140 espècies de bolets identificades al Parc de la Mitjana

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest cap de setmana un curs d’identificació de bolets, “És temps de bolets” per a aquelles persones interessades en apropar-se al món dels bolets que volen conèixer les principals famílies, la seva biologia o la seva distribució, entre altres. Dirigit per biòlegs experts membres de la Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el curs s’ha fet els darrers anys, en època de tardor, amb molt bona acollida entre els lleidatans. La Secció de Micologia ha identificat en els últims anys unes 140 espècies de bolets al Parc de la Mitjana. Aquestes espècies són característiques dels boscos de ribera, com el bolet de tinta, el mataparent, l’orella de Gat o el pollancró. També hi han detectades al menys unes cinc espècies tòxiques i dues tòxiques mortals.

El curs també ha organitzat una visita als boscos del Montsec per identificar les espècies de bolets pròpies de rouredes, alzinars i pinedes, ja que cada hàbitat, per les seves particularitats (humitat del sòl, acidesa, tipus d’espècies) té associats un conjunt d’espècies diferents.

Amb el conjunt de mostres que s’han pres al camp, s’ha muntat un petita exposició de bolets davant del Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana, la qual ha estat molt ben valorada per tots els visitants del parc la tarda de diumenge. L’exposició es podrà visitar fins demà a la tarda.

Aquest curs forma part del programa d’activitats de natura i medi ambient EcoActivitats 2013, que la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha programant per aquesta tardor.

Et destaquem...