Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida tindrà presència a la Jornada d’Introducció a les Smart Cities

Lleida tindrà presència a la Jornada d’Introducció a les Smart Cities

S’explicarà el projecte pilot sobre el sistema d'informació satel·litària per al monitoratge de l'acumulació de residus del municipi.

Data publicació: Dimarts 14, mar� del 2023


Imatge de la notícia Lleida tindrà presència a la Jornada d’Introducció a les Smart Cities

 

L’Ajuntament de Lleida participarà, dimarts, a la Jornada d'Introducció a les ciutats intel·ligents (Smart Cities). Escola d’Administració Pública de Catalunya (gencat.cat) que ha organitzat l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

La participació de La Paeria es concretarà en l’explicació del  projecte pilot sobre el sistema d'informació satel·litària per al monitoratge de l'acumulació de residus del municipi. Concretament, s’ha iniciat una prova pilot amb l'empresa SpaceSur per a la monitorització estratègica dels residus mitjançant un sistema d'informació satel·litari a través de la plataforma "GEO.PLATFORM | SmartGov".

L'objectiu de la solució és monitorar l'acumulació de residus en espais no habilitats de l'espai urbà, pal·liant així l'impacte negatiu que suposa per a la salut de les persones i el medi ambient.

El sistema, que es provarà al municipi de Lleida durant aquest any 2023, donarà cobertura a tot el terme municipal que, amb una superfície de 211,7 km, és un dels més extensos de Catalunya. Tanmateix, l'horta de Lleida, amb 19.000 hectàrees, és la zona més complexa per fer les tasques de control i seguiment dels abocaments il·legals. La Paeria i SpaceSur proven un sistema d'informació satel·litària per al monitoratge de l'acumulació de residus del municipi. SmartCatalonia (gencat.cat)

La jornada sobre ciutats intel·ligents es concep com una formació que permetrà donar una visió general de l'aplicació de noves tecnologies a les ciutats i el seu impacte a les administracions públiques catalanes. Està organitzada per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

 

Imatges relacionades

Et destaquem...