Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida, sisè municipi català amb més instal·lacions d’energia fotovoltaica

Lleida, sisè municipi català amb més instal·lacions d’energia fotovoltaica

En el darrer any, en va sumar altres 93 per a l’autoconsum

Data publicació: Dimecres 17, febrer del 2021


Imatge de la notícia Lleida, sisè municipi català amb més instal·lacions d’energia fotovoltaica

Lleida va sumar durant el 2020 un total de 93 noves instal·lacions d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum, fet que situa el municipi com el sisè de Catalunya amb més instal·lacions d’aquest tipus, amb 118, superat només per Sant Cugat, BCN, Sabadell, Vallirana i Terrassa, segons dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

La bonificació de fins al 50% de l’IBI durant 5 anys, l’abaratiment dels preus i l’assessorament ciutadà que ha portat a terme l’Agència de l’Energia, han originat aquest creixement exponencial de l’energia fotovoltaica al municipi. Un increment d’energia solar que si bé es troba associat sobretot als habitatges unifamiliars, en els darrers mesos també s’està obrint lloc en els plurifamiliars.

En aquest sentit, l’Agència de l’Energia de Lleida ha assessorat diverses comunitats de veïns que projecten instal·lacions en teulat de propietat col·lectiva. En aquests casos, la comunitat pot autoritzar que algun veí posi plaques solars per a ús individual al teulat comunitari. L’altra opció, encara poc freqüent, és fer una instal·lació compartida, amb un substancial estalvi econòmic, una possibilitat que estan explorant diverses comunitats de veïns amb l’assessorament de l’Agència de l’Energia de Lleida.

Al 2020, Lleida es va situar com a vuitè municipi amb més potència instal·lada (1.267 kW), amb predomini de les petites instal·lacions, ja que tres quartes parts no superen els 5kW. “Lleida se situa en el camí cap al nou model energètic 100% renovable al 2050, i aquestes 118 famílies que ja tenen plaques al seu teulat, passen a tenir un paper actiu i central en la transició energètica” ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

“Des de la Paeria acompanyem amb bonificacions i assessorament aquest procés per democratitzar l’energia, on el ciutadà produeix la seua pròpia energia per emmagatzemar-la i compartir o vendre al sistema elèctric”, ha afegit Talamonte.

En l’àmbit català, el rànquing de potència instal·lada l’any passat l’encapçala Barcelona, amb 4.753 kW, sobre un total de 49.468 kW en el conjunt de Catalunya, on s’hi van fer 5.869 instal·lacions noves.

Per comarques, el Segrià és la primera comarca de Lleida i la vuitena de Catalunya en potència instal·lada d’energia fotovoltaica per autoconsum en 2020, amb 1.905 kW produïts en 191 noves instal·lacions, gairebé la meitat a Lleida ciutat.

Si voleu ampliar la informació per instal·lar plaques fotovoltaiques, sigui sobre coberta o sobre terreny, podeu consultar el web de l’Agència de l’Energia de Lleida o demanar assessorament a agenciaenergia@paeria.cat o al telèfon 973 700 455.

 

Evolucio nombre d'instalacions a Lleida (16,7 KB)

Evolucio potencia fotovoltaica Lleida (18,1 KB)


Et destaquem...