Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida se suma a la celebració del Parking Day, els dies 15 i 16 de setembre

Lleida se suma a la celebració del Parking Day, els dies 15 i 16 de setembre

L’objectiu és que els establiments comercials i d’altres entitats ocupin places d’estacionament per fer-hi activitats. La convocatòria per participar és oberta fins al 6 de setembre.

Data publicació: Dissabte 12, agost del 2023


Imatge de la notícia Lleida se suma a la celebració del Parking Day, els dies 15 i 16 de setembre

 

 

L’Ajuntament de Lleida organitza el Parking Day, una jornada que se celebra a escala mundial on el vianant guanya espai de la via pública destinat habitualment a l'estacionament de vehicles. A la ciutat de Lleida tindrà lloc durant dos dies: el divendres 15 i el dissabte 16 de setembre.

L’objectiu és que els establiments comercials i altres entitats ocupin una o diverses places d’estacionament per desenvolupar-hi activitats (expositors, espais de descans, tallers, música, teatre en directe, etc.). Aquesta ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

El termini de presentació és obert fins al 6 de setembre.

Per tal que la jornada sigui agradable i segura, s’aconsella sol·licitar places d’aparcament de carrers secundaris, on el límit de velocitat de la calçada és de 30 km/h, i que disposin d’un bon accés des de les voreres i zones de vianants. No es tallarà el trànsit de vehicles per la calçada.

Per participar-hi, els establiments o entitats han d’emplenar el formulari i l’Ajuntament, un cop rebi les sol·licituds, s’hi posarà en contacte. En el cas que coincideixin diverses sol·licituds d'ocupació de les mateixes places d'aparcament, es prioritzaran les de les entitats que disposin de local a prop de la zona.

L’Ajuntament s’encarregarà de senyalitzar l’espai per tal que quedi lliure de vehicles el dia de l’activitat. Els elements per delimitar l’espai, així com els elements decoratius o per dur a terme les activitats les ha d’aportar l’entitat que sol·liciti participar en la jornada.

Al Parking Day no poden prendre part bars, restaurants i establiments similars. La jornada tampoc està pensada per exposar-hi productes a la venda del públic sense cap d’activitat vinculada de l’establiment comercial. Per a altres ocupacions i activitats a la via pública cal fer el tràmit corresponent.

Tramitació

La sol·licitud es pot tramitar electrònicament a través de l’apartat de tràmits digitals al web paeria.es.

En cas de dubtes en la tramitació electrònica, els interessats i interessades poden trucar al telèfon d’assistència 973 93 02 47 (de dilluns a divendres, de 08:00 a 20:00 h, excepte festius). També es poden adreçar als Punts de Suport Digital.

Saber-ne més >>

 

 

 

Imatges relacionades

Et destaquem...