Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida, reconeguda com la ciutat amb millors resultats en la recollida selectiva de paper i cartró

Lleida, reconeguda com la ciutat amb millors resultats en la recollida selectiva de paper i cartró

És el municipi de més 60.000 habitants que obté el millor resultat en la categoria de resollida selectiva de paper i cartró, amb un 10,79%. Els premis els atorga l'Agència de Residus de Catalunya.

Data publicació: Dimarts 15, desembre del 2020


Imatge de la notícia Lleida, reconeguda com la ciutat amb millors resultats en la recollida selectiva de paper i cartró

L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut avui la tasca del municipi de Lleida pels seus resultats en prevenció i recollida de residus l’any 2019, en haver esdevingut la ciutat de més de 60.000 habitants amb millor resultat en la categoria de resollida selectiva de paper i cartró, amb un 10,79%. La Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha transmés la felicitació al regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, en un acte en línia.

«Aquest premi correspon a tota la gent de Lleida que amb els seus actes quotidians, com per exemple el reciclatge, contribueix a fer possible la transició ecològica», ha explicat Talamonte. «Enfilem un 2021 on seguirem avançant en la reducció de la generació de residus, amb projectes d’envergadura com la implantació del porta a porta a Pardinyes-Balàfia i la preparació perquè arribi a tota la ciutat» ha conclòs el regidor de Transició Ecològica. El tinent d'alcalde ha remarcat que els bons resultats són una "tònica a tots els municipis que estem tenint bones recollides gràcies al porta a porta" i ha destacat que s'està "treballant intensament per ampliar aquest porta a porta a la resta del municipi".

L’any 2019 va ser un any amb millores en la recollida selectiva de residus municipals, que a Lleida es va traduir amb un increment de més de 4 punts, situant-se en el 37%. L'augment del reciclatge ha permès reduir en 2.000 tones els residus que van a l'abocador de Montoliu, que anirà augmentant el cost de la brossa en els pròxims anys de forma molt significativa, fet que fa que el reciclatge sigui, a més d'una necessitat ambiental, també econòmica.

Et destaquem...