Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida prepara més d’una vintena d’activitats per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

Lleida prepara més d’una vintena d’activitats per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

La Paeria organitza la Festa del Medi Ambient del 10 al 12 de juny per descobrir, gaudir i aprendre a protegir la Natura

Data publicació: Dimarts 07, juny del 2022


Imatge de la notícia Lleida prepara més d’una vintena d’activitats per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida celebrarà entre el 10 i 12 de juny la Festa del Medi Ambient, un esdeveniment que aplegarà més d’una vintena d’activitats per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

Les Nacions Unides proposen cada 5 de juny la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest any, sota el lema #unasolaterra, es torna a convocar amb l’objectiu de millorar la nostra relació amb la Natura, comprendre el seu valor i posar aquest valor en el centre de la presa de decisions, per poder, així, transformar els sistemes socials i econòmics, de manera que puguem enfrontar les 3 grans crisis planetàries que amenacen el nostre futur: la crisi del canvi climàtic, la de la pèrdua de biodiversitat, i la de la contaminació i els residus.

Un any més, Lleida se suma a la celebració de Dia Mundial del Medi Ambient, amb un cap de setmana ple d’activitats científiques, lúdiques, esportives i culturals. Més d’una vintena d’activitats per a diferents públics i edats, que es duran a terme sobretot al Parc de la Mitjana, però també al camí del riu, als Aiguamolls de Rufea, a la plaça les Magnòlies i a la Bordeta,

Activitats molt diverses, que pretenen acostar a la ciutadania a la Natura que ens envolta, descobrir la biodiversitat i els valors naturals que tenim a la ciutat de Lleida i als seus voltants, gaudir d’aquest entorn i connectar amb ell, ja sigui des de l’observació directa del mateix o a través de la realització d’activitats en el seu marc. Tot això acompanyat de propostes per entendre què podem fer, en el nostre dia a dia, per afavorir la conservació d’aquest entorn i del conjunt del planeta.

En aquesta edició, a més de la tradicional jornada festiva familiar del diumenge al matí, a la Mitjana, amb jocs i contacontes al bosc, destaquen en l’escenari del parc natural:

- El seguiment nocturn de ratpenats aquàtics, QUIRORIUS, obert, per primer cop a la ciutadania.

- La possibilitat de participar en una sessió de IOGA a la Mitjana, de la mà d’Ananda Ioga.

- L’exposició d’humor gràfic SOS Clima – Sense planeta no hi ha futur, de la Crida Internacional 2021 Humoràlia. Que estarà disponible al Centre d’Interpretació de la Mitjana durant el cap de setmana.

- L’obra teatral LUDERE de la Cia InHabitants a la Mitjana, una reinterpretació del conte de la Caputxeta Vermella, una experiència teatral immersiva, en ple bosc, per trencar amb els estereotips i missatges controvertits dels relats populars sobre la violència de gènere, però també, sobre la natura i els animals.

- El concert de Lauzeta, música folk i tradicional, en plena natura... que us permetrà connectar amb els temps passats, amb els llocs i amb la gent... tal com antigament es consumia la música... a l’aire lliure!

També cal posar de manifest les activitats organitzades per diferents col·laboradors, com són:

- La Jornada “Moltes mans, una sola Terra” organitzada per El Palet, el Banc dels Aliments i OSMON, entre altres entitats, que el dissabte al matí, duran a terme diverses activitats a la Pl. de les Magnòlies, com una recollida i neteja de la plaça, un esmorzar popular i jocs infantils, així com la xerrada “Cuida la salut, nodreix, el futur. Com afecta l’alimentació a la nostra salut i la del planeta?”

- La Jornada de Voluntariat Ambiental de Decathlon, que se celebrarà el diumenge al matí a la Mitjana, i inclourà la realització d’un taller de construcció de caixes refugi per a ratpenats.

A més de moltes altres propostes que podreu consultar a la web clicant aquí, on trobareu també els links a les inscripcions d’aquelles activitats amb places limitades.

Més informació i consultes a: infosostenible@paeria.cat

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques, per a tots els públics.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...