Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida inicia diumenge la recollida selectiva de residus porta a porta en una zona de Pardinyes i Balàfia

Lleida inicia diumenge la recollida selectiva de residus porta a porta en una zona de Pardinyes i Balàfia

La iniciativa permetrà assolir resultats de selectiva de més del 80%, més a prop de complir les directives nacionals i europees en matèria de reciclatge.

Data publicació: Divendres 12, març del 2021


Imatge de la notícia Lleida inicia diumenge la recollida selectiva de residus porta a porta en una zona de Pardinyes i Balàfia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida inicia, aquest diumenge, la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia, un model de recollida que consisteix a lliurar els residus separats davant del portal de casa seguint un calendari preestablert per a cada fracció.


En ambdós barris s’implantarà un sistema mixt, en què es recollirà porta a porta el paper i el cartró, els envasos lleugers i la resta, mentre que l’orgànica es mantindrà amb contenidors a la via pública, però amb un sistema electrònic de control d’accés. El vidre continuarà amb el contenidor actual.

També s’habilitaran cinc contenidors per a la recollida del tèxtil sanitari. Aquests es podran obrir amb els mateixos clauers que l’orgànica, però abans caldrà sol·licitar-ne l’activació a l’Oficina del Porta a Porta.

En el cas dels blocs plurifamiliars amb més de cinc habitatges, l’aportació del paper i cartró es realitzarà amb un bujol comunitari. Amb el bujol comunitari les llars no cal que emmagatzemin el paper a casa i, alhora, s’optimitza el servei.

El calendari de recollida i l’horari és el següent:

Hi haurà contenidors al carrer d’orgànica i de vidre, que es poden utilitzar cada dia de la setmana. La “resta” es recollirà els dijous. Els envasos, dijous i diumenge. El paper i cartró, els diumenges. Els comerços també podran treure el cartró els divendres al vespre. També hi haurà diversos punts de recollida del tèxtil sanitari. Els residus s’han de treure entre les 20 i les 22 hores

Amb aquesta nova implantació, Lleida amplia la zona amb recollida porta a porta a més de 4.500 habitatges, sumant els de Ciutat Jardí, Vila Montcada i una part de Pardinyes i Balàfia.

El porta a porta és un sistema individualitzat i, en aquest cas també identificat, que permet assolir resultats de selectiva de més del 80%. Amb aquest canvi estarem més a prop de complir les directives nacionals i europees en matèria de reciclatge.

Campanya informativa i de repartiment de material

Per tal d’informar a la ciutadania de la zona s’ha fet una campanya en què s’han visitat tots els habitatges per informar del canvi i lliurar el kit del porta a porta. En concret, s’han repartit bosses pel paper, bosses per als envasos i la resta i bosses compostables per a l’orgànica.

També s’ha lliurat un cubell airejat per facilitar la separació de l’orgànica a la cuina, dos clauers per l’obertura dels contenidors d’orgànica, un magnètic amb el calendari de recollida i un díptic informatiu.

Degut a la situació sanitària del moment, les reunions en blocs plurifamiliars s’han realitzat telemàticament. Un cop finalitzada la xerrada, s’ha fet entrega del material a cada habitatge i del bujol comunitari de paper i cartró.

En cas de no trobar a ningú al domicili en el moment de la visita, s’ha deixat un avís informant del canvi de sistema i de la ubicació i horari d’obertura de l’oficina d’atenció del porta a porta.

Oficina d’atenció del porta a porta

La Paeria ha habilitat una Oficina d’Informació al carrer Pere de Cavassèquia, 48, de Lleida. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16 a 19h. També es pot contactar amb l’oficina a través de l’adreça electrònica info@portaaportalleida.com i el telèfon de contacte 671.33.68.65

App del porta a porta PAP LLEIDA

L’Ajuntament de Lleida ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta amb:

• Informació del model de recollida

• El calendari del porta a porta dia a dia

• Informació de les deixalleries

• Comunicacions de l’Ajuntament de Lleida i del Servei

• Dades de contacte per a qualsevol dubte o consulta

• Mòdul de consulta de les dades de participació en el porta a porta

• Sistema d’activació del xip de les bosses de resta

Es poden trobar els vincles de descàrrega a: http://www.portaaportalleida.com/app-porta-a-porta

L’app requereix un codi de registre, aquest codi es dona als usuaris en el moment de lliurar el material. Si algú no disposa del material, cal que es dirigeixi a l’oficina del porta a porta i el sol·liciti.

Et destaquem...