Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida i la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2009

Lleida i la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2009

Festa del Medi Ambient - Festa Banyetes el diumenge 14 de juny de 10 a 14h al parc de la Mitjana

Data publicació: Dimecres 03, juny del 2009


Imatge de la notícia Lleida i la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2009

El Dia Mundial del Medi ambient es commemora cada any el dia 5 de juny, una proposta de les Nacions Unides per estimular la conscienciació mediambiental a nivell mundial, i per promoure l’acció política en matèria de sostenibilitat.

 

 

A Lleida es celebra la Festa del Medi Ambient en commemoració del dia Mundial del Medi Ambient

 

Lleida enguany es torna a sumar a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i ho fa a través de la Festa del Medi Ambient tal i com ho ha vingut fent en els darrers 6 anys.

 

Aquesta festa vol ser:

 

  • Un punt de trobada d’entitats compromeses amb el medi ambient i una oportunitat per conèixer la tasca que desenvolupen.

 

  • Un tast d’activitats que a una altra escala s’estan duent a terme per millorar el medi ambient de Lleida tals com, la sensibilització i el coneixement i la cultura naturalista, el foment de l’ús de la bicicleta, la gestió dels residus, la tinència responsable d’animals domèstics, etc...

 

  • Promoció del Parc de la Mitjana, com a espai d’alt interès naturalista de Lleida.

 

Per aquest motiu el diumenge 14 de juny s’organitzaran més de 15 activitats paral·leles durant tot el matí a l’Àrea de Lleure, dirigides a tot tipus de públic.

Enguany una de les novetats  importants és que el Club Banyetes es suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb la seva Festa Anual, que es fusionarà amb la Festa del Medi Ambient, donant lloc a la:

 

FESTA DEL MEDI AMBIENT – FESTA BANYETES

 

Al llarg de tot el curs el Club Banyetes ha estat treballant amb els nens, a través del programa de televisió i de les activitats desenvolupades, el respecte pel medi ambient i la promoció entre els nens de les pràctiques més sostenibles i dels hàbits de vida més saludables (com recollir selectivament les deixalles, tenir cura dels animals domèstics, conèixer i valorar els arbres i la natura de la nostra ciutat i el seu entorn, fer esport, menjar fruita,...), amb el que fer coincidir la festa anual del club amb la Festa del Medi Ambient és una manera de reforçar de nou aquest missatge.

 

Així, al llarg del matí, al parc de la Mitjana de Lleida es desenvoluparan també diverses activitats esportives i lúdiques per al públic infantil i un espectacle del BANYETES! que posarà en escena en la festa la finalització de la campanya pro-escola bressol de l’Alger (amb la Fundació Lleida Solidària) i inaugura la propera campanya UNICEF (Gotes per Niger, potabilització d’aigua pels nens i nenes de Níger).

 

També durant l’espectacle hi haurà l’actuació especial de l’Ismael de Disney Channel i tindrà lloc l’agermanament del Club Banyetes amb el Club Tarraconins.

 

FMA08 Tallers

FMA08 Espectacle

FMA08 zona festa

 Imatges de la Festa del Medi Ambient 2008

Veure el tríptic de la Festa i els horaris previstos.

 

L’ eslogan del dia Mundial del Medi Ambient 2009 és ”El Teu Planeta et Necessita – UNits per Combatre el Canvi Climàtic”.

 

Les Nacions Unides proposa cada any un tema d’importància per millorar el medi ambient.

 

Enguany l’eslògan seleccionat és ”El Teu Planeta et Necessita – UNits per Combatre el Canvi Climàtic”, i posa l’accent en la necessitat de prendre acció per ser part de la solució a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i al canvi climàtic.

 

El canvi climàtic és el repte mediambiental més important al que s'enfronta el món actual. Els seus principals efectes a escala mundial –principalment increment de les sequeres i inundacions, la degradació d'ecosistemes, la pèrdua de diversitat biològica, la elevació dels nivells del mar, la fusió de gels- es van agreujant a mesura que la concentració de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera augmenta.

 

Per tant és imprescindible aturar la emissió d’aquests gasos de forma contundent i unitària des dels principals països productors, i fa falta canvis tècnics, polítics, i culturals a tots els nivells.

 

Tots podem posar el nostre granet de sorra per protegir el planeta, no és tan difícil com sembla, i el PNUMA proposa 30 maneres senzilles de transformar en verd la rutina diària.

 

 

A Lleida són nombroses les iniciatives que es sumen per la disminució de les emissions de CO2, tals com la millora en l’enllumenat públic, incorporació de criteris ambientals en les noves construccions, promoció de les energies renovables (ordenança solar, Agència de l’Energia), promoció de la producció i comercialització local, millores en la gestió dels residus, promoció del transport públic, elaboració del Pla de la Mobilitat Urbana,  sensibilització i educació ambiental.

 

A més, Lleida s’ha adherit al Pacte dels Alcaldes, que és un compromís de les ciutats europees per fer front al canvi climàtic, l’anomenat pacte 20/20/20 (20% d’energies renovables, millorar un 20% l’eficiència energètica, abans de l’any 2020)

Et destaquem...