Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida en acció per aturar el canvi climàtic

Lleida en acció per aturar el canvi climàtic

Lleida acull una exposició i una conferència sobre el canvi climàtic per analitzar la seva repercussió en l'àmbit local, coincidint amb la celebració de Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que té lloc del 7 al 18 de desembre

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Lleida en acció per aturar el canvi climàtic

El Museu del Palau de la Paeria acollirà l’exposició de la Comissió Europea sobre el canvi climàtic i l'eficiència energètica “La Unió Europea, capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic”, de l’1 al 20 de desembre. Es tracta d'una mostra itinerant que ja ha estat exposada abans a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Barcelona, al Palau Robert i a l’Ajuntament de Tarragona, a través dels punts d'informació sobre la Unió Europea Europe Direct.

D’altra banda, el 10 de desembre a les 19.00 de la tarda se celebrarà la conferència “Copenhaguen: compromisos globals, accions locals”, a càrrec de Josep Garriga, director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic fins al juny del 2009 al saló de Plens de la Paeria. Una presentació molt clarificadora de la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic de Copenhaguen, i de com afectaran a Lleida les decisions que es prenguin allí, a mans d’un gran expert en la matèria.

Aquests actes sobre la problemàtica del canvi climàtic i l’escalfament de la terra formen part de les accions que Lleida impulsa en el marc del compromís adquirit com a ciutat signant del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa ambiciosa de la UE en la lluita contra l’escalfament del planeta que implica les autoritats locals.

L'exposició sobre el canvi climàtic a Catalunya l'ha impulsada la Representació de la Comissió Europea, amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Secretaria per a la UE de la Generalitat de Catalunya, així com de l’Ajuntament de Lleida, en el marc de la iniciativa Europe Direct de la Comissió Europea.

L'exposició consta de disset plafons explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la UE en la lluita contra el canvi climàtic de cara a la propera Conferència de l'ONU a Copenhaguen. També es presenten, de manera didàctica, diferents contribucions que cada ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos. L'exposició està elaborada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i s'ha traduït a més d'una vintena de llengües, entre les quals el català.

Veure tríptic

Et destaquem...