Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida dona suport a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Lleida dona suport a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

S'han instal·lat dos contenidors de color rosa a la cruïlla de l'avinguda de Blondel amb el carrer Vila de Foix, dins d'una iniciativa que impulsa Ecovidrio amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida per a promoure la prevenció d'aquesta malaltia i el reciclatge de vidre, ja que els envasos dipositats es convertiran en una donació per a la fundació Sandra Ibarra.

Data publicació: Divendres 23, octubre del 2020


Imatge de la notícia Lleida dona suport a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida torna a sumar-se enguany a la iniciativa "Reciclar vidre per elles", dins dels actes del Dia Mundial del Càncer de Mama, per a promoure la prevenció d'aquesta malaltia i el reciclatge d'envasos de vidre. La campanya està impulsada per Ecovidrio, l'entitat encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, d'acord amb l'Ajuntament de Lleida, i es du a terme per cinquè any consecutiu.

Des d'avui i durant les pròximes dues setmanes, dos iglús de color rosa estaran situats a la cruïlla de l'avinguda Blondel amb el carrer de Vila de Foix, davant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat davant el Càncer, per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estès per més de 140 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canaria o Santiago de Compostel·la amb l'objectiu de donar-la a conèixer a un major nombre de ciutadans. Així, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors de color rosa a tot el país. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Dades de reciclatge de vidre a Lleida

Segons les últimes dades, l'any 2019, a Lleida van recollir 2.472 tones d'envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va recuperar una mitjana de 18 kg. Pel que fa a la taxa de contenidors, Lleida se situa amb una mitjana de 231 habitants per contenidor, amb un total de 602 contenidors verds per a la recollida de vidre.

Informació sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. El reciclatge d'envasos de vidre és un element clau per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i combatre el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret, es tradueix en objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) producció i consum responsables i (13) Acció climàtica.

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys dedicada a la prevenció, la investigació i la supervivència del càncer. La seva tasca consisteix a impulsar campanyes i finançar projectes de recerca, sensibilització i prevenció contra el càncer, així com en el desenvolupament de la humanització de la salut.

Et destaquem...