Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida, ciutat referent en recollida de residus porta a porta

Lleida, ciutat referent en recollida de residus porta a porta

Un grup d'ajuntaments de Pontevedra visita demà el projecte pilot de recollida a Pardinyes

Data publicació: Dijous 26, maig del 2022


Imatge de la notícia Lleida, ciutat referent en recollida de residus porta a porta

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Una delegació de la Diputació de Pontevedra visita aquest dijous a la nit la recollida porta a porta al barri de Pardinyes. El grup l’integren alcaldes i alcaldesses, edils i tècnics/ques de setze ajuntaments juntament amb representants de Revitaliza, el pla que impulsa a Pontevedra el model de residus basat en el compostatge. Acompanyats del regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, recorreran a partir de les 22 h diferents punts del barri per comprovar sobre el terreny com es desenvolupa el porta a porta. A banda, el grup també viatjarà a altres municipis catalans i al barri de Sant Andreu de Barcelona on també s’està duent a terme.

Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa pilot, l’Ajuntament de Lleida està rebent nombroses consultes de consistoris d’arreu de l’Estat com a referent de gran ciutat amb implantació del porta a porta. En aquest sentit, la Paeria va exposar la setmana passada al fòrum Waste in Progress de Girona el funcionament de les dues proves pilot a Pardinyes-Balàfia i a Ciutat Jardí-Vila Montcada.

En la primera àrea on es va implantar, Ciutat Jardí i Vila Montcada -on, per tant, el model està més consolidat- el 2021 s’ha obtingut un percentatge de recollida selectiva del 90%. A Pardinyes-Balàfia la proporció és del 70%. Són valors que compleixen els objectius normatius i ambientals marcats i molt superiors a la mitjana de la ciutat, que se situa en el 38%.

Categories: porta a porta, 2022

Et destaquem...