Lleida acull el IV Congrés de l'Associació Nacional de Veterinaris de Porcí
Anavepor 2014 se celebrarà el 20 de novembre a la Llotja de Lleida, tot i que el 19 hi haurà unes jornades satèl·lit i el sopar de Tastapork a Agrònoms
Data publicació: Dilluns 10, novembre del 2014
El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha presentat aquest dilluns el IV Congrés de l'Associació Nacional de Veterinaris de Porcí que se celebrarà a Lleida el proper 20 de novembre a la Llotja. Anavepor 2014 també acollirà el dia abans, el 19 de novembre, unes jornades satèl·lit i el sopar de Tastapork a Agrònoms. A la presentació també ha assistit el vicepresident d'Anavepor, Jesús Rierola, i un dels responsables de Tastapork, Vicenç Enrique-Tarancón.
Barberà ha destacat la complicitat entre el sector porcí i els veterinaris, i ha posat de relleu la importància que tenen el sector de la ramaderia i l'alimentari ja que són una de les fortaleses del país i, a més estan suportant millor la difícil actual situació. Centrant-se en Lleida, ha destacat els congressos d’alt nivell científic que s’han celebrat recentment a Lleida i també ha remarcat la bona notícia que va donar el Secretari General d’Universitats que els estudiants de Lleida podran seguir els estudis de veterinària quan acabin la titulació en Ciències i Salut Animal a la Universitat de Lleida.
Dijous 20 de novembre a les 9.00 hi haurà la ponència inaugural que anirà a càrrec del Fernando Botella amb el nom "La fórmula de la ilusión" que donarà pas a la inauguració institucional a càrrec del conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí. Durant el dia es duran a terme diferents ponències i sessions simultànies, a més d'un concurs de fotografia i l'exposició de les millors comunicacions i treballs d'investigació que també seran guardonats.
Cinquena edició del Tastapork
El Tastapork viurà la cinquena edició el dimecres 19 de novembre a Agrònoms. D'aquesta manera s'aposta per cinquè any consecutiu per aquesta cata de carn de porc blanc de primera qualitat. Aquest esdeveniment pretén contribuir a la promoció del consum de la carn de porcí posant a l’abast dels participants una degustació de tres varietats de carn de porcí fresca, per tal de posicionar el producte com un element d’alta qualitat gastronòmica. En aquesta edició es podrà degustar carn de porc fresca (Lleida), botifarra de porc (BerVic basat en la perstigiosa raça Berkshire, busca recuperar l’essència del desaparegut porc Vigatà) i hamburgueses de porc (Avinyó).