Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Horta de Lleida obre les seves portes aquest cap de setmana

L'Horta de Lleida obre les seves portes aquest cap de setmana

La Paeria organitza per cinquè any consecutiu el "Benvinguts a l'Horta de Lleida", una iniciativa que pretén apropar la ciutadania i posar en valor l'autèntic pulmó verd de la ciutat

Data publicació: Dijous 23, octubre del 2014


Imatge de la notícia L'Horta de Lleida obre les seves portes aquest cap de setmana

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha presentat la cinquena edició de l'activitat "Benvinguts a l'Horta de Lleida", que se celebra aquest cap de setmana i que té l'objectiu d'apropar la ciutadania a l’Horta de Lleida, així com posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

El paer en cap ha posat de relleu, en el marc d'aquesta presentació, el paper de l'Horta de Lleida en l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que posa el focus en la millor incardinació de l’entorn agrícola i el nucli urbà i en aquest sentit crea una nova qualificació urbanística del sòl, l’entorn agrícola, que ha de tenir un ús preferent agrícola i ramader, Així, alhora, ha subratllat Ros, pretén la potenciació de l’economia i la producció primària i que pot ser l’àmbit de desenvolupament dels Parcs Agraris. La seva proximitat al sòl urbà li confereix un elevat valor afegit en usos agraris de proximitat i usos complementaris de caràcter ambiental, educatiu i de lleure de la població. Aquest nou sòl d’especial protecció agrícola a l’entorn de la ciutat suposa un 31 per cent del total de sol no urbanitzable. 

Barberà ha destacat que l'objectiu de la iniciativa "Benvinguts a l'Horta" és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres. 

Les finques que es podran visitar són:


  • Fruites Blanch - melmelades i sucs artesans (Partida Granyena). En Joan Blanch explicarà les tècniques actuals del cultiu de la fruita, i es visitarà l’obrador on s’elaboren les melmelades i els sucs segons les receptes tradicionals.
  • Sanui Fruits - central fructícola (Partida Torres de Sanui). Descobreix com és una central fructícola per dins, com es confeccionen les caixes i quines són les tècniques de conservació de la fruita.
  • Cal Perucho - cultiu de cereals i cria de vedells (Partida Caparrella). En aquesta visita es podran veure els vedells des de ben petits, i descobrir la feina dels ramaders de l’Horta.
  • A més en aquesta visita es podrà veure què i com cultiven 3 emprenedors agraris (Hort a la carta, El verger del Segrià i L'Horta a taula) que han accedit al viver municipal d’agricultors de Rufea i que confeccionen cistelles d’hortalisses ecològiques que serveixen directament als consumidors

Dins els horaris previstos, dissabte 25 d'11.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 i diumenge 26 d'11.00 a 14.00, els interessats podran visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tenen l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.

L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Per arribar a les explotacions els usuaris es poden descarregar (del web de la Regidoria de Medi Ambient) el plànol d’accés a les explotacions. També se senyalitzarà el camí amb fletxes.

Et destaquem...