Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Les pluges del mes d'octubre omplen de bolets el Parc de la Mitjana

Les pluges del mes d'octubre omplen de bolets el Parc de la Mitjana

La Paeria ha organitzat aquest cap de setmana un curs d'identificació de bolets que ha permès reconèixer-ne fins a 40 espècies diferents característiques dels boscos de ribera

Data publicació: Diumenge 11, novembre del 2012


Imatge de la notícia Les pluges del mes d'octubre omplen de bolets el Parc de la Mitjana

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest cap de setmana un curs d’identificació de bolets, dirigit per biòlegs experts membres de la Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En la visita que s’ha fet al parc de la Mitjana en el marc d’aquest curs, els participants han identificat unes 40 espècies de bolets característics dels boscos de ribera, com el bolet de tinta, el mataparent, l’orella de Gat o el pollancró. També s’han detectat unes cinc espècies tòxiques i dues tòxiques mortals.

El curs també ha organitzat una visita als boscos de Prades per identificar les espècies de bolets més característiques de rouredes, alzinar i pinedes, ja que cada hàbitat té associats un conjunt d’espècies diferents per les seves particularitats (humitat del sòl, acidesa, tipus d’espècies). En total s’han pogut identificar més de vuitanta espècies, de dimensions, formes i colors diferents.

Amb el conjunt de mostres que s’han pres al camp, s’ha muntat un petita exposició de bolets davant del Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana, la qual ha estat molt ben valorada per tots els visitants del parc durant la tarda de diumenge. L’exposició romandrà oberta fins demà dilluns a la tarda.

Aquest curs forma part del programa d’activitats de natura i medi ambient EcoActivitats 2012, que la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha programant per a aquesta tardor.

Et destaquem...