Les Ecoactivitats estrenen un taller per identificar les plantes silvestres comestibles, collir-les i cuinar-les
Una vintena de ciutadans i ciutadanes participen per primera vegada en aquesta activitat, que ha estat dirigida per l’especialista Astrid van Ginkel
Data publicació: Dilluns 21, maig del 2018
©Ajuntament de Lleida
La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida ha estrenat aquest dissabte un taller sobre plantes silvestres del nostre territori, per tal de donar-les a conèixer i identificar quines són comestibles i com cal collir-les i cuinar-les.
El taller, que ha comptat amb una vintena d’inscrits, s’ha desenvolupat al Centre del Parc de la Mitjana i ha estat dirigit per Astrid van Ginkel, experta en espècies vegetals i productes naturals.
Ella ha estat l’encarregada de guiar-nos per la passejada prèvia de reconeixement i recol·lecció per l’entorn i de dirigir el treball a l’aula.
HI ha moltes herbes, flors i plantes aromàtiques que es poden fer servir a la cuina. Només cal aprendre a reconèixer aquestes les plantes silvestres amb interès alimentari i descobrir com les podem recol·lectar, comprar, cultivar, conservar i ... finalment, com utilitzar-les a les nostres cuines i amb què combinar-les.
Al llarg del taller també s’han explicat una sèrie de receptes culinàries: Truita de colitxos, Malva al vapor, Amanida de flors, Llesques de colors, Tempura de borratja o de fonoll, Paté vegetal o Xampany i bunyols de flors de Saüc.
Aquest taller forma part del programa d’Ecoactivitats de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat. El pròxim dissabte, hi ha previst un curs per introduir els interessats en la identificació dels ocells a través dels seus cants. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç: https://tramits.paeria.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?IdTramit=1276