Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'EMU licita la reforma d'un local a Tallada/Cavallers per a ubicar un centre de formació i suport a l'ocupació

L'EMU licita la reforma d'un local a Tallada/Cavallers per a ubicar un centre de formació i suport a l'ocupació

Cedirà el seu ús a l’Institut Municipal d’Ocupació perquè instal·li el servei Treball als Barris

Data publicació: Diumenge 28, març del 2021


Imatge de la notícia L'EMU licita la reforma d'un local a Tallada/Cavallers per a ubicar un centre de formació i suport a l'ocupació

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida (EMU) treu a licitació les obres de reforma d’un local de la seva propietat ubicat a la cruïlla dels carrers Tallada i Cavallers, on s’instal·larà el servei Treball als Barris, de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO). Aquest programa té per objectiu dur a terme accions per a incrementar les oportunitats laborals i el nivell de qualificació professional dels residents al Centre Històric, a través d’accions formatives i de suport a la recerca de feina.

Es tracta d’un equipament de promoció de l’ocupació i, en conseqüència, de promoció econòmica. Actualment aquest servei està instal·lat en l’altell de l’Oficina Local d’Habitatge al carrer Cavallers, i amb el nou emplaçament milloraran les condicions per dur a terme aquesta tasca.

El local de Treball als Barris se situa en una cantonada molt assenyalada d’un edifici històric (és la casa natal del compositor Enric Granados), situada en un punt neuràlgic del Centre Històric. Com ha explicat el president de l’EMU, Sergi Talamonte, “instal·lar un equipament de serveis a l’ocupació en ple cor de la ciutat suposa un impuls social i econòmic al centre històric i contribueix a dinamitzar el barri”.

Aquest local, situat als baixos de l’edifici del carrer Tallada 1, ha estat cedit durant els darrers vuit anys a l’Associació Alternativa de Joves, que va crear el Casal Popular de Joves. Tècnics de les empreses municipals d’Urbanisme i Ocupació estan ultimant els aspectes del projecte de reforma, que s’incorporarà al plec del concurs públic de l’obra.

Et destaquem...