Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'EMU adquireix un nou habitatge i ja són 3 els que ha incorporat enguany per ampliar la xarxa pròpia de titularitat pública, que suma 278 pisos

L'EMU adquireix un nou habitatge i ja són 3 els que ha incorporat enguany per ampliar la xarxa pròpia de titularitat pública, que suma 278 pisos

Sergi Talamonte: “en la situació d’emergència habitacional que patim, agreujada per la pandèmia, les administracions hem d’abocar esforços i recursos per enfortir la xarxa d’habitatge” La compra es fa exercint el dret de tanteig que té la Paeria quan el banc ven un habitatge que prové d’una execució hipotecària.

Data publicació: Dimecres 02, setembre del 2020


Imatge de la notícia L'EMU adquireix un nou habitatge i ja són 3 els que ha incorporat enguany per ampliar la xarxa pròpia de titularitat pública, que suma 278 pisos

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha formalitzat aquest matí la compra d’un habitatge a l’entitat Residencial Murillo, societat anònima vinculada a Ibercaja, per a destinar-lo a polítiques socials d’habitatge, per un import total de 34.146,75€.


El president de l’EMU, Sergi Talamonte, ha remarcat que «en la situació d’emergència habitacional que patim, agreujada per la pandèmia, les administracions hem d’abocar esforços i recursos per enfortir la xarxa d’habitatge, i en aquesta direcció treballem cada dia des de l’Empresa Municipal d’Urbanisme» alhora que ha afegit que “celebrem disposar d’una nova llar per a un altra família lleidatana, però no ens aturem perquè sabem que el nombre de pisos destinats a una funció social continua sent del tot insuficient, fet que obliga a totes les administracions a seguir unint esforços i a dedicar-hi més recursos”.

El responsable de l’Empresa Municipal d’Urbanisme ha detallat que "la compra es fa exercint el dret de tanteig que té la Paeria quan el banc ven un habitatge que prové d’una execució hipotecària". “Hem recuperat l’habitatge per donar-li una funció social”, ha conclòs el regidor.

L’habitatge està situat al barri de la Bordeta, té una superfície de 80 metres quadrats i compta amb tres dormitoris. Aquest és el tercer habitatge que l'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida adquireix aquest any 2020 per ampliar la xarxa d’habitatges de titularitat pública municipal. Amb aquesta compra, l’Ajuntament i l’EMU compten amb una xarxa pròpia de 278 habitatges, que sumats als cedits a l’EMU o a la Xarxa de Mediació per al lloguer social ascendeixen, a data d’avui, a 510 habitatges gestionats per l’EMU a la ciutat de Lleida.

Talamonte ha remarcat que “a banda d’adquirir habitatges per a polítiques socials, la Paeria treballa en altres modalitats per cobrir les necessitats habitacionals", posant d’exemple l’edifici d’habitatges en règim cooperatiu que l’ajuntament promou amb la cooperativa Sostre Cívic a Ciutat Jardí, i que actualment es troba en fase d’elaborar els estudis previs i de viabilitat econòmica i financera.

Et destaquem...