Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Larrosa: “Amb la recollida porta a porta fem que la ciutadania participi activament d’aquest nou model, que se segueix arreu d’ Europa”

Larrosa: “Amb la recollida porta a porta fem que la ciutadania participi activament d’aquest nou model, que se segueix arreu d’ Europa”

El paer en cap, Fèlix Larrosa, en declaracions a Onda Cero Lleida, ha fet una valoració positiva de l’arrencada del nou sistema de recollida , que s’ha iniciat al barri de Ciutat Jardí i que en l’àmbit comercial funciona ja fa un any. Respecte a la modificació de l’ordenança de mobilitat que afecta a nous elements com els patinets elèctrics, el Paer en cap ha remarcat que la prioritat de l’Ajuntament de Lleida ha estat la seguretat. Larrosa ha avançat a més que en breu s’obrirà el carril bici de l'Avinguda Catalunya.

Data publicació: Dijous 08, novembre del 2018


Imatge de la notícia Larrosa: “Amb la recollida porta a porta fem que la ciutadania participi activament d’aquest nou model, que se segueix arreu d’ Europa”

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El Paer en cap, Fèlix Larrosa, ha valorat avui positivament, en declaracions al programa La Ciutat d’Onda Cero, l’arrencada de la recollida porta a porta, que s’ha posat en marxa aquesta tema a Ciutat Jardí. Larrosa ha destacat que “ estem davant un canvi de sistema que sempre espanta una mica a la ciutadania, perquè és un canvi d’hàbit. És un canvi cultural, però jo crec que hem d’estar molt satisfets de com ha arrencat”. L’alcalde ha recordat que el porta a porta comercial es va inicar fa un any i el balanç d’aquest període és molt positiu perquè s’ha incrementat el reciclatge i la recollida selectiva per part dels grans generadors de residus: equipaments de restauració i d’hostaleria, comercial, etc. “Tot és qüestió d’adaptar-s’hi i començar-ho. Ara donem el gran salt, que la ciutadania participi activament d’ aquest nou model que s’està fent a ciutats de tot Europa. A Catalunya, Lleida és la primera ciutat que avança decididament en aquesta direcció, la primera ciutat d’una magnitud com la nostra”, ha ressaltat l’alcalde Larrosa.

Respecte a les possibles bonificacions d’aquest nou sistema l’alcalde ha comentat que s’haurà d’estudiar, d’alguna manera, potenciar també des del punt de vista fiscal que els veïns hi participin però ha remarcat que “també hem de pensar que és un compromís amb la ciutat i no participar activament del sistema al final ens perjudica a tots”.

El nou carril bicicleta de l’Avinguda Catalunya s’ obrirà en breu

Pel que fa a la mobilitat i a la recent modificació de l’article 59 de l’ordenança de Mobilitat, el Paer en Cap ha remarcat que en aquesta decisió el que s’ha prioritzat és la seguretat: “Hem estat valents en la seva regulació i en el sentit de fer una primera proposta, que és la que recull la modificació de l’article 59 i diu el que diu. La mobilitat no només ve amb el que diu l’articulat de l’ordenança. La mobilitat ve perquè nosaltres hem d’anar creixent en quilòmetres de carril bici, hem d’anar treballant en la segregació del carril bici respecte a la calçada, hem d’incorporar les noves zones 20 i les noves zones 30, hem de prendre decisions sobre la gestió de la mobilitat amb caràcter global...i ho anirem fent poc a poc”. En aquest sentit, l’alcalde Fèlix Larrosa ha avançat que en breu s’obrirà el nou carril bicicleta de l'Avinguda Catalunya i ha recordat la tasca que s’està fent per finalitzar la connexió Eix Nord- Sud del carril bicicleta que donarà cobertura a bona part de la ciutat: “Es continuarà treballant en la millora del carril segregat, tot el que baixa des del Campus d’ Agrònoms fins a la connexió amb Onze de Setembre. Seguirem avançant en la millora dels diferents trams, com s’ha fet amb Bisbe Irurita i altres racons de la ciutat... per tant, la voluntat és seguir avançant”.

Parc de les Basses

En l’entrevista que ha mantingut al programa “La Ciutat” d’Onda Cero l’alcalde també ha parlat del Parc de les Basses i en aquest sentit ha dit que li demanarà explicacions al conseller perquè el càmping (que ha quedat paralitzat arran de la suspensió per part de la Generalitat, de la tramitació de plans especials per instal·lar o ampliar pàrquings) de les Basses no es podrà fer: “El Parc obert amb més atractiu es feia partint de la base que hauríem aprovat un Pla Especial per implantar un càmping i que amb els recursos que això ens generaria servirien pel finançament d’inversions al parc. Era una operació de caràcter urbanístic i també econòmic. Es generava un centre d’atracció turístic que amb el seu canon facilitava uns ingressos a la Paeria per poder avançar en les inversions i manteniment del parc. Ha estat una operació truncada per la decisió que ha pres un conseller al qui li demanaré responsabilitats i explicacions”. L’alcalde ha remarcat que era una oportunitat des del punt de vista econòmic per la generació de llocs de treball, fluxes econòmic i reforç de la capitalitat turística. Ha explicat que ara es continuarà treballant per fer un Parc públic obert: “Tenim un avantatge, com havíem treballat els dos plans en paral·lel, el disseny del nou parc de les basses el tenim molt avançat i el que haurem de fer és ampliar-lo, fer-lo més gran i, per tant, farem un parc més gran que sigui pel gaudi col·lectiu. Avançarem en termes de manteniment, d’incorporació de nous elements atracció i nous serveis. És una feina que anirem fent poquet a poquet de la mà dels serveis municipals i amb les propostes i suggeriments que pugui fer la ciutadania” .

Memòria HistòricaD’altra banda, en l’entrevista també s’ha tractat de la reunió que demà mantindrà el Paer en Cap amb els responsables del Memorial Democràtic i ha explicat que esperarà a tenir tota la informació al seu abast i espera que la setmana vinent podrà comunicar la seva decisió al respecte.

Et destaquem...