Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida, guanyador del Premio Ciudad Sostenible en la categoria d'educació ambiental

L'Ajuntament de Lleida, guanyador del Premio Ciudad Sostenible en la categoria d'educació ambiental

El paer en cap, Àngel Ros, ha recollit aquest premi que atorga la Fundación Fórum Ambiental, amb col·laboració del Ministeri de Medi Ambient, que reconeix a la ciutat de Lleida la seva aposta per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat

Data publicació: Dimecres 17, octubre del 2012


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida, guanyador del Premio Ciudad Sostenible en la categoria d'educació ambiental

L’Ajuntament de Lleida ha estat guardonat amb el Premio Ciudad Sostenible en la categoria d’educació ambiental que atorga la Fundación Fórum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i el patrocini de Ecoembes i Cespa, que reconeix els municipis, en aquest cas la ciutat de Lleida, per la seva aposta en projectes i actuacions dirigies a potenciar la sostenibilitat. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, i del regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha estat l’encarregat de recollir el premi al Palau de Cibeles de Madrid.

La Fundación Fórum Ambientalha reconegut el treball que du a terme la Paeria amb programes com “Lleida en Viu” de formació sobre la diversitat per a escolars, les “Ecoactivitats” i “Ecoentitats”, com un programa de sensibilització i formació ambiental en cap de setmana, l’Agenda 21 Escolar o “Benvinguts a l’Horta de Lleida”, amb visites guiades a explotacions agrícoles i ramaderes, així com el desenvolupament i conreu d’espècies autòctones. Els objectius de la Paeria amb aquests programes consisteixen en investigar i donar a conèixer la biodiversitat local a la ciutadania i, alhora, implicar-la en la seva conservació. Amb la consecució de totes aquestes activitats s’ha aconseguit augmentar la sensibilització dels lleidatans i lleidatanes sobre la importància de la conservació de l’Horta de Lleida, dels espais naturals i dels parcs i jardins de la ciutat.

La Infanta Elenaha lliurat el premi a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en un acte que ha estat acompanyada del delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Madrid, Antonio de Guindos; el president de la FEMP, Íñigo de la Serna; i del president de la Fundación Fórum Ambiental, Ramón Roca, entre altres.

Nombrosa participació en les activitats mediambientals de Lleida

En aquest sentit, durant l’any 2011 més de 2.500 persones s’han inscrit en alguna de les propostes d’Ecoactivitats i que segueix i participa en les activitats proposades. Així, 64 centres educatius participen en l’Agenda 21 escolar vinculant els seus temes d’estudi a la flora i la fauna local, utilitzant els patis de les escoles per fer horts escolars com a recurs pedagògic. A més, 36 entitats de la ciutat han inclòs activitats de coneixement i millora de la biodiversitat local en les propostes que fan als seus associats. S’ha creat una xarxa d’agricultors que promouen la conservació de les varietats tradicionals hortofrutícoles i que mostren les seves explotacions a les visites guiades organitzades.

Com a xifres rellevants cal destacar que 7.102 escolars participen anualment a les visites guiades a espais naturals i parcs i jardins. 14.000 persones assisteixen a les activitats festives de commemoracions ambientals al parc de la Mitjana que, alhora, rep cada any 150.000 visites.

35 entitats s’han adherit al programa Ecoentitats, de les quals 18 participen en el grup de treball del riu Segre. També, 45 agricultors han participat en el projecte de varietats tradicionals i s’han identificat 72 varietats de 23 cultius diferents.

Et destaquem...