Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

Un dels projectes, amb 12 socis europeus, preveu la rehabilitació energètica d'un edifici d'habitatges de protecció oficial i l'avaluació del seu impacte, mentre que l'altre planteja instal·lar plaques fotovoltaiques en 5 escoles públiques pel seu autoabastiment i com a recurs pedagògic.

Data publicació: Divendres 10, gener del 2020


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

Imatge: ©Google

La junta de govern de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui presentar-se a les convocatòries de dues subvencions de fons europeus, amb l'objectiu de promoure l'eficiència energètica i el desplegament de les energies renovables. Es tracta de dues iniciatives derivades de l'Acord de govern d'aquest mandat per a promoure mesures en favor la transició energètica i de la declaració d'emergència climàtica, aprovada pel ple de la Paeria del passat mes de setembre, ha destacat el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

La primera sol·licitud s'ha presentat al programa de finançament europeu H2020, dins d'una línia per promoure el desenvolupament d'eines per a obtenir edificis que generin menors emissions de CO₂. El projecte està liderat per l'IVL Swedish Environmental Research Institute i hi participen 12 socis europeus, entre ells l'Ajuntament de Lleida. Planteja un estudi exhaustiu dels impactes positius –mediambientals, socials i econòmics– que comporta la rehabilitació energètica d'un edifici, per a promoure l'ampliació de les accions de millora de l'eficiència energètica en immobles. En el cas de Lleida, es proposa la rehabilitació d'un edifici de protecció oficial, i l'avaluació exhaustiva dels impactes positius que genera, tant energètics com no energètics.

El pressupost total del projecte és de 1.999.454 €, a repartir entre les accions previstes per tots els socis. L'Ajuntament de Lleida hi participa amb un pressupost de 123.875 € dels quals ha de cofinançar un 20%. La durada del projecte és de trenta-sis mesos i es preveu el seu inici al mes d'octubre de 2020.

La segona sol·licitud de subvenció s'ha fet a la convocatòria RD 3186/2019 de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas d'una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

En aquest cas es proposa adequar instal·lacions fotovoltaiques en 5 escoles públiques de la ciutat, que tenen un alt consum d'electricitat. La iniciativa té un doble vessant, per una banda d'autoabastiment i estalvi energètic i, per l'altra, com a recurs pedagògic per escolars, mestres i famílies mitjançant panells i altres recursos de comunicació ambiental on s'expliqui com funciona la producció solar elèctrica.

Es tracta de 5 instal·lacions idèntiques, una a cada centre, amb una potència elèctrica d'entre 4 i 6 kW i que incorporaran sistemes de mesura, monitoratge i visualització de les dades per tal que puguin convertir-se en un element educatiu i exemplificant. El pressupost total del projecte és de 83.641,25 € dels quals l'Ajuntament ha de cofinançar el 50%. En cas de ser atorgada la subvenció, les instal·lacions es durien a terme durant la tardor de 2020.

Et destaquem...