Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida adjudica a Eulen-Biosca el contracte de manteniment de la jardineria urbana de Lleida

L'Ajuntament de Lleida adjudica a Eulen-Biosca el contracte de manteniment de la jardineria urbana de Lleida

Aquesta adjudicació esmena l'anterior, acordada l'octubre del 2018, en compliment d'una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El tinent d'alcalde Sergi Talamonte destaca que, malgrat que no s'ha pogut fer una nova licitació perquè la normativa ho impedia, la nova adjudicació es notarà ja en una millora del servei aquesta primavera.

Data publicació: Dimecres 08, gener del 2020


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida adjudica a Eulen-Biosca el contracte de manteniment de la jardineria urbana de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha adjudicat a la UTE Eulen, SA-Biosca, SL el contracte de manteniment i conservació de la jardineria urbana de Lleida pels pròxims quatre anys, després de fer una nova valoració de les ofertes presentades, en compliment d'una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP). Aquest contracte abasta la major part de l'espai verd de la ciutat (sector 6), a excepció d'alguns espais puntuals, com el Turó de la Seu Vella, el cementiri, el polígon Camí dels Frares, els Camps Elisis i la canalització del Segre, que es gestionen mitjançant contractes amb empreses socials i amb el Centre Especial de Treball de la Paeria.

La licitació d'aquest contracte es va iniciar el 28 d'abril de 2017 amb l'aprovació dels plecs de condicions tècniques i administratives per part del Ple. El 18 d'octubre de 2018 es va adjudicar a la UTE Jardiners de Lleida II (formada per les empreses Urbaser SA., Benito Arnó e Hijos SAU., Glauca Gestión del Paisaje, SL. i Fundació Privada Ilersis). No obstant, arran de dos recursos especials de contractació presentats per les empreses Eulen i Agrotècnica del Segrià que van ser estimats parcialment, el TCCSP va ordenar comprovar l'aplicació d'un dels criteris de valoració i que es tornessin a puntuar les ofertes.

El motiu de la discrepància és la consideració de les plataformes d'esporga com a vehicles, a efectes de calcular el percentatge de vehicles elèctrics/híbrids inclòs a l'oferta i el compliment del mínim del 50% fixat específicament al plec de condicions. L'informe tècnic de valoració de les ofertes considera aquestes plataformes com a vehicles, basant-se en l'assessorament de la Guàrdia Urbana i d'acord amb la llei de Seguretat Vial, que classifica com a vehicles especials qualsevol mitja que circuli de forma autònoma per les vies urbanes i que ha de reunir una sèrie de condicions, entre elles, ha d'anar matriculat. Segons les indicacions del Tribunal, el no compliment de la condició d'oferir un 50% de vehicles elèctrics suposa la valoració amb 0 punts de tot l'apartat de mitjans materials i no només de la part relativa als vehicles elèctrics.

L'aplicació dels criteris de valoració segons aquesta interpretació deixa fora de la valoració de l'oferta econòmica a 4 empreses, entre elles la que havia guanyat el concurs, ja que no arriben als 20 punts de criteris subjectius. El plec de condicions estableix que "No continuarà el procés de valoració d'ofertes respecte d'aquelles que no superin els 20 punts en els criteris subjectius.

Un cop aplicats aquests nous criteris, l'oferta guanyadora resulta la d'Eulen, SA-Biosca SL, per un import de 2.118.658,80 € anuals, per un període de 4 anys. La nova adjudicació és susceptible de recurs.

Una nova adjudicació amb criteris tècnics que millorarà el servei

El tercer tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha assenyalat que la voluntat política del nou govern davant la situació generada per aquest contracte era la de "desestimar-lo i tornar a començar tota la contractació en millors condicions", però la falta de discrecionalitat política en aquest punt del procés de licitació no ho permetia. Per tant, s'ha optat per "fer la adjudicació amb criteris tècnics, amb una valoració segons el plec de condicions i les indicacions del Tribunal de Contractació, resultant l'adjudicació a Eulen-Biosca. A partir d'aquí farem la millor gestió del contracte sempre prioritzant l'interès públic", ha afirmat Talamonte.

El regidor ha afirmat que el funcionament d'aquest servei ha tingut fins ara mancances, però confia que, malgrat que no s'ha pogut dissenyar un nou contracte, "la nova gestió portarà aire fresc i es deixarà notar de cara a la campanya de primavera, per tal de preservar millor el patrimoni verd de la ciutat".

Et destaquem...