Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Agència de l'Energia de Lleida potencia l'estalvi energètic i els energies alternatives.

L'Agència de l'Energia de Lleida potencia l'estalvi energètic i els energies alternatives.

Els projectes d'eficiència energètica de l'Agència de l'Energia de Lleida permeten un estalvi d'un 20% en el consum de diversos equipaments municipals

Data publicació: Dimarts 11, octubre del 2011


19/05/2020 - ACTUALITZACIÓ DE LA NOTÍCIA

Podeu consultar el nou web de l'Agència de l'Energia fent clic Aquí

Els projectes d’estalvi i eficiència energètica impulsats per l’Agència de l’Energia de Lleida permetran un estalvi d’un 20% en el consum energètic de diversos equipaments municipals. En aquest sentit, l’Agència ha desenvolupat tres projectes de millora i eficiència energètica de diversos equipaments municipals: els pavellons de Pardinyes i Cappont i el Centre d’Art la Panera. Els projectes portats a terme, que han comptat amb el finançament del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEESL), incideixen en la millora de l’eficiència energètica i la reducció dels consums d’energia, arribant a un 20% d’estalvi en consum energètic una vegada les solucions tecnològiques estiguin plenament funcionals.

D’altra banda, l’Agència seguirà enguany identificant aquells equipaments municipals que, per les seves característiques, siguin susceptibles de millores que comportin estalvis significatius en el seu consum energètic. L’objectiu principal d’aquest projecte és aconseguir un estalvi d’energia als edificis i equipaments municipals i una major eficiència energètica, amb la conseqüent reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Un altre projecte destacat en l’àmbit de l’eficiència energètica ha estat la instal•lació d’un sistema fotovoltaic damunt la coberta del Camp d’Esports, amb una potència nominal de 100kw, equivalent al consum anual d’energia d’un bloc d’unes 20 vivendes convencionals.

L’Ajuntament de Lleida reforça, d’aquesta manera, el seu ferm compromís d’ajuntament altament sostenible dins el conjunt de municipis catalans.

Xarxa d'instal·lacions solars fotovoltaiques als centres d'ensenyament primari de Lleida

L’Agència de l’Energia de Lleida ha liderat la creació d’una xarxa d’instal•lacions solars fotovoltaiques en diversos centres d’ensenyament primari de la ciutat de Lleida, específicament als col•legis Frederic Godàs, Joan XXIII, Pràctiques II i Enric Farreny. Tot i que l’objectiu principal d’aquest projecte és principalment pedagògic, la inversió serà amortitzable per la producció de les petites centrals fotovoltaiques. En aquest sentit, els ingressos previstos d’aquest projecte s’eleven a 12.000 euros anuals.

Aquestes instal•lacions fotovoltaiques estan connectades a un panell de monitorització col•locat en un espai visible del centre escolar, que recull i mostra en temps real la radiació que reben els mòduls, la potència produïda i l’energia acumulada, així com les dades d’emissions de CO2 estalviades. Aquests tipus d’instal•lacions en centres d’ensenyament primari són les primeres fetes a Lleida ciutat i s’emmarquen dins una estratègia global de formació que ja ve desenvolupament la Regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida en altres àmbits mediambientals.

Pla pilot d’introducció del vehicle elèctric a la ciutat

L’Agència de l’Energia de Lleida participa, conjuntament amb altres institucions, empreses i entitats, en la creació i desenvolupament de la “Smartgreencity Lleida”. Aquesta associació neix per tal de dotar a la ciutat de les eines i mitjans necessaris per tal de planificar, executar i controlar els creixement modificacions que es preveuen que afectaran a la ciutat. Es tracta de dissenyar i construir un nou model de ciutat, la ciutat del futur, sensibilitzada amb el medi ambient i a l’avantguarda de les noves tecnologies i canvis associats amb la gestió i l’eficiència energètica, les energies renovables, les smartcities i els vehicles elèctrics.

En aquest sentit, una de les iniciatives en què s’està treballant és la posada en marxa d’un pla pilot que ha de permetre conèixer quines són les solucions més adequades pel que fa a la mobilitat sostenible a Lleida. Aquest pla pilot es basa en la instal•lació de punts de recàrrega en diferents emplaçaments de la ciutat, per tal d’obtenir informació dels hàbits, tipologies i necessitats dels usuaris del vehicle elèctric. El Turó de la Seu Vella i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida seran els emplaçaments escollits inicialment per la instal•lació d’aquests punts de recàrrega, que donaran servei, d’una banda, als vehicles propis del consorci del turó i als visitants del conjunt monumental i, de l’altra, als vehicles de les empreses instal•lades al Parc.

Interès per l’estalvi energètic

L’Agència de l’Energia de Lleida disposa d’un punt d’informació en energia sostenible, que ofereix informació en estalvi i eficiència energètica i informació sobre tot tipus d’energies renovables, a més a més d’informació sobre les subvencions a les que poden acollir-se ciutadans i administracions. L’any 2010, l’Agència de l’Energia de Lleida va atendre unes 300 consultes relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica.

Et destaquem...