Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/La revolució verda de Lleida arriba també als Aiguamolls de Rufea

La revolució verda de Lleida arriba també als Aiguamolls de Rufea

Fèlix Larrosa: “La revolució verda és un projecte clar, contundent i de futur que té per objectiu recuperar espais per al gaudi ciutadà a la ciutat, especialment al voltant del riu, i portar els valors de la sostenibilitat a tota la ciutadania”.

Data publicació: Dilluns 26, novembre del 2018


Imatge de la notícia La revolució verda de Lleida arriba també als Aiguamolls de Rufea

Imatge: @Ajuntament de Lleida

La revolució verda que la Paeria està portant a terme a Lleida ha arribat als Aiguamolls de Rufea, on avui el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor d’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha visitat els treballs de millora ambiental i paisatgística que s’hi han portat a terme.

El paer en cap ha explicat que “la revolució verda és un projecte clar, contundent i de futur que té per objectiu recuperar espais per al gaudi ciutadà, especialment al voltant del riu, i portar els valors de la sostenibilitat a tota la ciutadania”.

L’Ajuntament de Lleida treballa intensament per fer de Lleida una ciutat amb més qualitat de vida i confort per a tots els lleidatans i lleidatanes mitjançant una àmplia sèrie d’iniciatives encaminades a augmentar l’arbratge a la ciutat, per exemple a través de boscos urbans, però també amb la incorporació de autobusos híbrids a la flota del transport públic, punts de recàrrega elèctrica de vehicles, avenços en la recollida de residus i la implantació del porta a porta, etcètera.

Les millores realitzades als Aiguamolls de Rufea s’han inaugurat avui amb una plantada d’arbres popular i un anellament d’ocells, on han participat més d’un centenar de persones i famílies de la ciutat. El paer en cap ha destacat que els Aiguamolls de Rufea són a l’agenda política i institucional i això suposarà anar fent millores constant en aquest espai amb l’objectiu de recuperar-lo com un espai amb valors verds.

La primera fase de les obres de millora dels Aiguamolls de Rufea, que ja s’han executat, han estat encaminades a la conservació de la zona i l’ús públic de l’espai, com el control dels accessos, el reforç del talús entre els aiguamolls i el camí del riu i la prohibició de l’accés de vehicles a la zona.

També s’han dut a terme actuacions encaminades a la millora dels hàbitats com la creació d’una zona de reg en el prat central, la retirada d’espècies invasores, la creació d’una zona de talussos per nidificació d’ocells i la plantada d’una cinquantena d’arbres.

Finalment també s’ha arranjat el camí circular als Aiguamolls i s’ha creat un nou camí d’accés a l’observatori de la bassa gran, amb la col·locació de graons per arribar a l’observatori. S’ha construït un nou moll per a la bassa petita i un observatori a la bassa gran.

El paer en cap ha destacat que en aquesta primera fase s’han invertit prop de 60.000 euros i l’any vinent s’afrontarà la segona fase de les obres, que compta amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.

 

Imatge: @Ajuntament de Lleida

Et destaquem...