Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Regidoria de Medi Ambient organitza un taller de tècniques per reproduir plantes

La Regidoria de Medi Ambient organitza un taller de tècniques per reproduir plantes

Els participants han pogut conèixer els mètodes de reproducció, per llavor o vegetativa, i com preparar diferents tipus d'esqueixos. L'activitat s'emmarca en el programa Ecoactivitats

Data publicació: Dissabte 08, mar� del 2014


Imatge de la notícia La Regidoria de Medi Ambient organitza un taller de tècniques per reproduir plantes

La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat un taller de tècniques per reproduir plantes, que s’ha impartit aquest matí al Centre d’Interpretació de La Mitjana. El regidor d'aquest àmbit de la Paeria, Josep Barberà, ha saludat els assistents a l'activitat, en què s'ha après tècniques que permeten obtenir nous individus a partir de les plantes del jardí, del balcó o de l’hort. El mestre jardiner, Jordi Toll, ha comentat aspectes bàsics de la fisiologia de les plantes, així com els diferents mètodes de reproducció (per llavor o sexual i per esqueix o vegetativa). La reproducció vegetativa ha centrat gran part de la sessió, ja que accelera el procés de reproducció i dóna elevats nivells d’èxit.

La part pràctica del curs ha estat dedicada a fer diferents tipus d’esqueixos amb herba de Sant Joan i amb heura, i a preparar-los per obtenir noves plantes per reproducció vegetativa. Entre altres qüestions, s’ha explicat com s’han de fer els esqueixos, sobre quina terra s’han de plantar, quines condicions de cura s’han de seguir, com quanta aigua necessiten, la il·luminació, la protecció contra gelades tardanes, etc.

Aquest curs forma part d’Ecoactivitats, el programa d’activitats de natura i medi ambient que la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha programant per aquest any amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre la natura i fomentar hàbits sostenibles entre els ciutadans.

 

Consultar el programa d'Ecoactivitats

Et destaquem...