Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La recollida selectiva a Lleida augmenta un 5,2% al 2011

La recollida selectiva a Lleida augmenta un 5,2% al 2011

La producció de residus per habitant es manté en 1,15 kg per habitant i dia. Aquest darrer any ha continuat la tendència a la disminució del paper, l'estabilització del vidre i l'augment de la matèria orgànica en un 4,37% i dels envasos en un 8,27%

Data publicació: Dilluns 06, febrer del 2012


Imatge de la notícia La recollida selectiva a Lleida augmenta un 5,2% al 2011

La primera tinent d’alcalde, Marta Camps, acompanyada del regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha presentat aquest dilluns el balanç de recollida de residus a Lleida durant el 2011, del qual s’extreu que la recollida selectiva a la ciutat és de gairebé el 26%, el que representa que va augmentar un 5,2% el 2011 respecte a l’any anterior. Així, la producció de residus per habitant s’estabilitza en 1,15 kg per habitant i dia.


En aquest sentit, cal destacar, a més, que en els darrers 4 anys a Lleida la recollida selectiva ha anat augmentant des del 16,7% fins al prop del 26%. Així, de les dades d’aquest darrer any es desprèn que ha continuat la tendència a la disminució del paper, l’estabilització del vidre i l’augment de la matèria orgànica en un 4,37% i dels envasos en un 8,27%.

Aquestes dades demostren que la població està cada vegada més conscienciada respecte al reciclatge i que aquesta tendència a l’augment es manté any rere any. Aquest fet ha estat reforçat per la campanya divulgativa que ha dut a terme recentment l’Ajuntament de Lleida sota el lema “Em sento FRI (Fidel al reciclatge il·limitat). Cada dia en marxa per la recollida selectiva” amb l’objectiu de fomentar la recollida selectiva a la ciutat.

La campanya s’ha realitzat amb accions originals que han comptat amb la participació de tota la ciutadania: accions a peu de carrer, accions de comunicació a les xarxes socials i un concurs de vídeo, per tal d’arribar també al públic juvenil. Precisament, la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient, han estat els encarregats de lliurar el premi, un IPAD 2, a l’Associació Síndrome de Down Lleida.

A la web de la campanya www.emsentofri.cat podeu veure els videos finalistes i el guanyador.

Et destaquem...