Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La rambla de Pardinyes, camí de transformar-se en un bosc urbà

La rambla de Pardinyes, camí de transformar-se en un bosc urbà

Sergi Talamonte ha visitat els treballs de plantació d’arbrat, que inclouen 98 unitats de gran port

Data publicació: Dimecres 24, mar� del 2021


Imatge de la notícia La rambla de Pardinyes, camí de transformar-se en un bosc urbà

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha visitat avui els treballs de plantació d’arbrat al carrer Corregidor Escofet, en el sector de Pardinyes, on comença a caminar el projecte de convertir aquesta rambla en un nou bosc urbà.

El regidor d’Habitatge i Transició Ecològica ha asseverat: “canviem completament la fesomia d’aquest carrer i anem a aconseguir una rambla verda amb una plantació molt intensiva i d'alta densitat de 98 arbres de gran port, que quan seran adults tindran una dimensió important per generar tot un espai d’ombra”.

L’actuació abastarà les quatre pastilles de la rambla de Pardinyes. Amb aquesta iniciativa, sumada a la implantació de la zona 30, “volem que sigui un nou espai de gaudi, pacificat, on la gent pugui venir a gaudir del passeig”, ha subratllat.

La plantació d'aquest espai arbrat és possible gràcies a la reconstrucció de la instal·lació de reg de la rambla que es va realitzar per poder situar-hi gespa: “tenir tota la xarxa de reg reconstruïda ens permet fer la plantació amb garantia que els arbres tinguin la dotació d’aigua adequada", ha dit el regidor.

Les 98 unitats que es plantaran a la rambla de Pardinyes són les espècies següents:

-33 celtis australis en els laterals (escocells) de l’interior de la rambla

-65 unitats en l’interior de la rambla (sauló):

13 ut de Quercus ilex

14 ut de Liriodendron tulipifera

20 ut Celtis australis

9 ut Liquidambar styraciflua

9 ut Quercus rubra

L'operació forma part de la campanya de plantació de 1.433 arbres i un miler d’arbustos que ha projectat la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica per al conjunt de la ciutat.

Et destaquem...