Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria treballa per minimitzar els abocament il·legals de residus a l’Horta

La Paeria treballa per minimitzar els abocament il·legals de residus a l’Horta

Es farà una prova pilot d’embelliment de les illes de contenidors i es modificarà l’ordenança per poder sancionar aquestes accions incíviques. En aquest sentit, ja s’han obert quatre expedients per poder sancionar abocaments il·legals.

Data publicació: Dijous 22, abril del 2021


Imatge de la notícia La Paeria treballa per minimitzar els abocament il·legals de residus a l’Horta

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Comissió Territorial de l’Horta ha tractat avui sobre la problemàtica dels abocaments il·legals de residus en diferents punts de les partides i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha detallat diferents actuacions que s’estan duent a terme dins d’una ofensiva per tal d’eradicar aquestes conductes incíviques.

Així, per una banda es farà una prova pilot d’instal·lació d’embellidors en una illa de contenidors, situada a la partida Boixadors, per tal de millorar la imatge i la netedat d’aquest espai, per contribuir així a reduir els abocament il·legals de residus en aquest punt. En aquesta illa de contenidors es modificarà la senyalització horitzontal i vertical per a un millor desencotxament i llançament dels residus en els contenidors amb una fàcil entrada i sortida dels vehicles a la via principal. Aquest tancament es farà amb una tanca feta amb plàstics reciclats que imiten la fusta i que permeten tapar els contenidors. També hi ha la proposta per instal·lar cartells advertint de les sancions.

Aquesta és una de les actuacions que s’estan portant a terme de forma transversal entre les regidories implicades i en el mateix sentit es complementarà amb una modificació de l’ordenança de recollida de residus que facilitarà poder sancionar aquest tipus de conductes, i a l’acció d’inspecció i sanció que s’ha intensificar i que ha permès obrir expedients sancionadors per quatre abocaments aquest any. També està en marxa la instal·lació de les càmeres de videovigilància, que també ajudaran a controlar aquestes i altres incidències.

Pel que fa al manteniment dels camins, el regidor de l’Horta Joan Ramon Castro ha destacat que ja s’ha adjudicat el contracte de subministrament d’àrids reciclats per arranjar els camins de terra. L’import és de 146.000 euros i anirà a càrrec de l’empresa Romà Infraestructures i Serveis.

Paral·lelament, es troba en fase final de la licitació el contracte de desbrossament dels marges dels camins de l’Horta, al qual s’han presentat set ofertes, que estan pendents de revisió amb els informes tècnics.

Durant la comissió, s’ha informat de l’estat de les obres per portar l’aigua a les masies de Torres de Sanui que encara no en tenien, per falta de pressió. Els motors ja estan instal·lats i disposen de subministrament, de manera que l’actuació està només a l’espera de la contractació de l’electricitat per part de l’empresa distribuïdora.

En la reunió s'ha donat compte també sobre l’estat de tramitació de l’ordenança de l’Horta i del funcionament de la Marca Horta.

Et destaquem...