Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria treballa amb Bombers la seguretat dels contenidors comunitaris de paper i cartró

La Paeria treballa amb Bombers la seguretat dels contenidors comunitaris de paper i cartró

Per estudiar les comunitats cas a cas, veure quina és la millor ubicació dels contenidors i les mesures de seguretat que es poden aplicar a cada situació concreta. Els edificis construïts amb posterioritat al 2006 ja tenen un espai comú per posar els contenidors, com estableix el codi tècnic de l'edificació.

Data publicació: Diumenge 28, mar� del 2021


Imatge de la notícia La Paeria treballa amb Bombers la seguretat dels contenidors comunitaris de paper i cartró

Imatge: ©joperez

L’Ajuntament de Lleida treballa juntament amb Bombers per incidir en la seguretat dels contenidors comunitaris de paper i cartró que s’han implantat en els sectors de Pardinyes i Balàfia on, fa dos setmanes, s’ha posat en marxa el nou model de recollida porta a porta.

La Paeria aclareix que els Bombers en cap cas qüestionen el model sinó que aporten opcions per millorar-lo amb bones pràctiques com ubicar els contenidors en un espai obert quan sigui possible, tancar la tapa o esperar al darrer dia per baixar el paper i cartró.

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha explicat que la tasca amb Bombers consisteix a estudiar les comunitats cas a cas, veure quina és la ubicació i les mesures de seguretat que es poden aplicar a cada cas concret, i traslladar a les comunitats tots els consells sobre per minimitzar riscos.

Es buscarà la millor ubicació

Val a dir que els edificis construïts amb posterioritat al 2006 ja tenen un espai comú per posar els contenidors, tal com determina el codi tècnic de l'edificació. En la resta d'edificis, es buscarà la millor ubicació

Cal recordar que ciutats com Barcelona, Berga, Madrid, París, Munic, Berlín, Milà o Parma, entre altres, utilitzen aquest mateix sistema des de fa anys.

Dos setmanes de porta a porta a Balàfia i Pardinyes

Aquest diumenge farà dos setmanes de la implantació del sistema de recollida Porta a Porta (PaP) en sectors de Pardinyes i de Balàfia que se sumen a Ciutat Jardí i Vila Montcada, on es va posar en marxa fa dos anys.

D’acord amb això, Lleida compta amb 5.100 llars de la ciutat que impliquen 10.572 persones, on ja s’aplica aquest model que aspira a reciclar, com a mínim, el 70 per cent dels residus que es generen.

Et destaquem...