Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria simplifica els tràmits per facilitar la instal·lació de panells solars per a l’autoconsum també a l’Horta

La Paeria simplifica els tràmits per facilitar la instal·lació de panells solars per a l’autoconsum també a l’Horta

Permetrà a la gent que viu en sol rústic superar les dificultats que imposa la normativa autonòmica per a petites instal·lacions fotovoltaiques.

Data publicació: Dilluns 09, novembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria simplifica els tràmits per facilitar la instal·lació de panells solars per a l’autoconsum també a l’Horta

Imatge: ©Becquel

L’Agència de l’Energia de Lleida ha simplificat els tràmits per a la concessió de la llicència urbanística de panells solars per a autoconsum als habitatges de l’Horta, per a promoure i facilitar la seva instal·lació. Amb aquest sentit, té previst facilitar una memòria-tipus a les persones interessades a dur a terme aquesta transformació energètica i col·locar panells fotovoltaics en els seus en els seus habitatges.

Aquesta simplificació ha de permetre a la gent que viu en sol rústic superar les dificultats que imposa la normativa autonòmica per a petites instal·lacions de fotovoltaica. Unes normes molt més exigents que les que s’han de complir en habitatges urbans. La mesura permet agilitzar els tràmits per als veïns de l’Horta, sense comprometre el compliment de tota la normativa exigida.

El tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, valora aquesta simplificació de tràmits com una nova empenta per accelerar la transició a un nou model energètic. “A més de bonificar fins al 50% de les instal·lacions i aportar tota la informació des de l’Agència de l’Energia, ara també simplifiquem els processos perquè la gent pugui pujar al carro de la fotovoltaica”, resumeix Talamonte, el qual conclou que “aquesta nova simplificació de tràmits se suma a les que també s’han realitzat a través de canvis normatius, alguns també en l’àmbit municipal, amb l’objectiu comú d’accelerar la transició energètica, esdevenir més autosuficients energèticament i actuar per fer front a la crisi climàtica”. Des de principi d’any, s’han assolit 67 instal·lacions d’energia fotovoltaica a habitatges de la ciutat, que en global sumen més d’1 mW (1.000 kW).

Entre els avenços normatius, cal destacar l’eliminació de la necessitat que la Comissió d’Urbanisme faci un informe preceptiu per instal·lar panells solars en sòl no urbanitzable, la substitució de la llicència urbanística per una simple comunicació prèvia en cas d’instal·lacions solars fins a 100 kW en edificacions ubicades en sòl urbà, i la possibilitat d’instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum compartit.

Es pot descarregar aquesta Memòria-tipus, en aquest enllaç: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/clima/clima-i-energia o bé a través de l’enllaç de la web de l’Agència de l’Energia de Lleida http://lleidaenverd.paeria.cat/agencia-energia-lleida/fotovoltaica/sobrecoberta/

Et destaquem...