Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria senyalitza una àrea oberta de gossos als Jardins de l’Alcalde Estadella, a Balàfia

La Paeria senyalitza una àrea oberta de gossos als Jardins de l’Alcalde Estadella, a Balàfia

Els animals poden anar deslligats en aquest tipus d’espais, exceptuant els potencialment perillosos

Data publicació: Dimarts 14, juny del 2022


Imatge de la notícia La Paeria senyalitza una àrea oberta de gossos als Jardins de l’Alcalde Estadella, a Balàfia

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Els Jardins de l’Alcalde Estadella, al costat del bosc urbà de Balàfia, incorporen ja els cartells que informen que es tracta d’una àrea de gossos oberta. Aquesta era una reivindicació dels veïns i veïnes de Balàfia ue són els principals usuaris d’aquest espai, que inclou la franja de terreny que va des de l’institut Torrevicens fins a l’avinguda de Rosa Parks, per darrere del camp de futbol de la UE Balàfia i entre les tanques de tots dos equipaments.

En aquestes àrees d'esbarjo per a gossos es permet dur als animals sense corretja, exceptuant els potencialment perillosos, que sempre han d'anar lligats i amb morrió. Els animals hauran d'anar sempre acompanyats d'una persona responsable i cal recollir els seus excrements i tornar-los a lligar quan surtin d'aquest espai, per exemple en arribar al bosc urbà.

La ciutat disposa de diverses àrees d’esbarjo per a gossos, amb formats diferents, els parcs tancats (Plaça de Maria Mercè Marçal, Parc de Santa Cecília, Jardins Jaume Magre i Jardins Primer de Maig), que disposen ‘una caixa i sistema de drenatge per neteja dels orins, aspersors, mobiliari urbà com abeuradors i jocs d’agility; i les àrees obertes, que incorporen trams de camins de distàncies diverses, amb el seu recorregut senyalitzat perquè s’hi pugui passejar.

A més d’aquest espai dels Jardins de l’Alcalde Estadella, ben aviat sortirà a licitació el parc de gossos tancat previst als Jardins de Francesc Solana, entre Balàfia i el Secà de Sant Pere.

Et destaquem...