Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria retira els macròfits del tram urbà del riu Segre

La Paeria retira els macròfits del tram urbà del riu Segre

L’actuació permet millorar el pas de l’aigua i ajuda a reduir la proliferació de mosca negra i altres insectes.

Data publicació: Dilluns 04, juliol del 2022


Imatge de la notícia La Paeria retira els macròfits del tram urbà del riu Segre

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Un vehicle amfibi ha començat aquest matí l’actuació de neteja del llit del riu Segre de les plantes macròfites que s’hi acumulen. El vehicle, que va conduït per un operari, talla les plantes, que després es recullen aigües avall amb un sistema de retenció perquè es puguin reciclar i convertir les seves restes en adob orgànic.

L’objectiu d’aquesta acció és millorar la circulació de l'aigua i disminuir la proliferació de mosca negra i altres insectes, que aprofiten aquestes plantes per dipositar-hi les seves larves. La neteja del riu s’ha iniciat a primera hora a la zona del Sot de Fontanet i la màquina ha anat actuant aigües amunt, a la part on es concentren més els macròfits que és a la zona entre el Pont Nou i la passarel·la dels Maristes. Està previst que l’actuació es perllongui durant tota aquesta setmana per la zona urbana del Segre, fins dissabte.

Durant aquest període, el cabal del riu Segre estarà regulat i circularà únicament el cabal ecològic per tal de facilitar el moviment del vehicle amfibi. Acabada l'actuació, s'alliberarà més aigua per arrossegar el sediment que s'haurà remogut.

A banda d’aquesta actuació, un cop al mes es du a terme una actuació de fumigació mitjançant l’aplicació d’un producte biològic a l’aigua del riu, dins de la campanya de control de la mosca negra que fa el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per encàrrec de la Delegació del Govern a Lleida.

Categories: macròfits, riu Segre, 2022

Et destaquem...