Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria reprèn els tallers per a petits naturalistes al Parc de La Mitjana

La Paeria reprèn els tallers per a petits naturalistes al Parc de La Mitjana

Hi ha participat una seixantena d’infants

Data publicació: Dijous 14, abril del 2022


Imatge de la notícia La Paeria reprèn els tallers per a petits naturalistes al Parc de La Mitjana

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica ha reprès els tallers per a petits naturalistes després de l’aturada provocada per la pandèmia. Una seixantena de nens i nenes han participat en les tres propostes que s’han desenvolupat els dies 11, 12 i 13 d'abril al Parc de la Mitjana.

Dilluns 11 s'ha dut a terme un taller per connectar amb la natura, on els infants han fet jocs per aprendre, entre altres coses, quins rastres deixen i quin hàbitat ocupen els animals de la Mitjana i quines són les parts que formen un arbre. Han acabat l'activitat creant conjuntament una història, a partir de diversos elements del Parc.

Dimarts 12 s’ha realitzat el taller "El bosc a vista de lupa". Ha consistit a fer un tomb per la Mitjana agafant elements petits, a més d'una "pesca" d'invertebrats aquàtics, per observar-ho tot amb lupes binoculars. Han pogut mirar llavors, fulles, insectes i moltes altres coses que, vistes a la lupa, sorprenen molt als participants.

El darrer dels tres tallers per a petits naturalistes s’ha fet aquest dimecres 13 i ha consistit en un anellament d'ocells. Sergi Sales, anellador expert, ha estat l’encarregat de muntar les xarxes i, tot i la pluja, s’han pogut capturar i anellar 15 exemplars de 9 espècies diferents (mallerengues, pardals, merles, tallarols...).

Aquestes propostes formen part del programa "Ecoactivitats", dedicades a diferents temàtiques de natura i medi ambient per a tots els públics.

Les properes activitats previstes són: un anellament als Aiguamolls de Rufea el diumenge 17 d'abril, una ecodescoberta sobre la reproducció de les plantes a la Mitjana, el mateix diumenge 17 d'abril, i una sortida per descobrir el paisatge de l'horta a través dels diferents tipus de sòls, el diumenge 24 d'abril.

El programa d’Ecoactivitats es pot consultar al web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i a les xarxes de @lleidaenverd.

Et destaquem...