Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria rep el premi per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartó per quart any consecutiu

La Paeria rep el premi per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartó per quart any consecutiu

L’associació espanyola de fabricants de paper atorga el guardó ‘Tres Pajaritas Azules’ per reconèixer els municipis i entitats locals de l’Estat que millor servei ofereixen.

Data publicació: Dissabte 04, gener del 2020


Imatge de la notícia La Paeria rep el premi per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartó per quart any consecutiu

Imatge: Pajaritas Azules

L’Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) ha concedit per quart any consecutiu a l’Ajuntament de Lleida ‘Tres Pajaritas Azules’, guardó amb el qual es fa un reconeixement a les entitats locals (ajuntaments de més de 50.000 habitants i agrupacions de municipis) per "la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartó i el seu esforç per la millora continua del servei".

Conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, ASPAPEL també ha reconegut, en la quarta edició d’aquest guardó, un total de 35 entitats locals de diverses comunitats autònomes de l’Estat.

L'avaluació per la concessió d’aquest reconeixement es basa en 21 indicadors, que analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins a reciclatge final.

L’Ajuntament de Lleida ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva. Darrerament s’ha realitzat una nova distribució d’illes de contenidors i s’han endegat campanyes de sensibilització per implicar la ciutadania en la millora del servei a la ciutat. Aquesta campanya de difusió va ser una de les accions del projecte global “Lleida en verd”.

Per altra part, des del passat mes de novembre del 2018, la Paeria, a través d’Ilnet, empresa concessionària dels serveis de neteja viària, recollida de residus i gestió de les deixalleries a la ciutat de Lleida, està duent a terme la recollida de residus porta a porta als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada, una prova pilot en què participen 1.400 domicilis i uns 2.972 habitants, amb la finalitat de fer encara més efectiva la recollida selectiva de la brossa.

Els premis Pajaritas Azules es lliuraran el 4 de febrer en la fàbrica de paper d’Internacional Paper, ubicada al Parc Industrial La Catañuela, de Fuenlabrada.

Et destaquem...