Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria reorganitza el servei de neteja viària i suspèn temporalment la recollida de voluminosos i les deixalleries

La Paeria reorganitza el servei de neteja viària i suspèn temporalment la recollida de voluminosos i les deixalleries

Els serveis de recollida selectiva es segueixen prestant de manera habitual, així com també la recollida porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada

Data publicació: Dimecres 18, març del 2020


Imatge de la notícia La Paeria reorganitza el servei de neteja viària i suspèn temporalment la recollida de voluminosos i les deixalleries

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha reorganitzat aquests dies els serveis de recollida de residus i la neteja viària amb motiu de l’expansió del COVID-19, seguint les instruccions provinents de les autoritats sanitàries i altres organismes competents. Les modificacions en els diferents serveis municipals s’han pres per evitar el risc de propagació i afecció d’aquesta malaltia.

Els serveis de neteja viària s’han reduït, d'acord amb la disminució de l'activitat al carrer, però es segueixen prestant els serveis mínims, per assegurar la neteja dels carrers i per tal de minimitzar l’exposició dels treballadors i treballadores del servei.

La recollida de residus porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada continua mantenint els mateixos horaris i freqüències de recollida. També continua amb normalitat el servei de recollida de residus de l’Horta, entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat i polígons industrials.

Cal destacar que tots els serveis de recollida selectiva –paper, cartró, envasos, vidre i fracció orgànica- es continuaran desenvolupant de manera habitual a tota la ciutat, a excepció de la recollida porta a porta al comerços de l’Eix Comercial perquè l'activitat comercial és mínima.

Es recorda la importància de continuar amb els bons hàbits de separació dels residus i utilització dels contenidors de recollida selectiva, especialment aquests dies de confinament on moltes famílies aprofiten per endreçar i netejar armaris. Les persones que tenen problemes per obrir els contenidors amb els pedals poden utilitzar guants o mocadors de paper per obrir les tapes, però és important que es deixin les bosses dins dels contenidors per facilitar el servei dels operaris de recollida.

D’altra banda, el servei de recollida de voluminosos ha quedat aturat mentre duri el període de confinament de la població. Les deixalleries municipals romandran també sense funcionament:

• La deixalleria principal de Pardinyes

• La deixalleria mòbil

• Les tres mini deixalleries de barri (Mariola, Bordeta, Noguerola)

• Les deixalleries de Raimat i Sucs

Es recomana a la ciutadania que faci a casa l’emmagatzematge dels residus que s’han de portar a les deixalleries fins que es torni a restablir el servei.

Et destaquem...