Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria presenta el nou servei de manteniment, conservació i neteja dels Camps Elisis a càrrec d’Aspros

La Paeria presenta el nou servei de manteniment, conservació i neteja dels Camps Elisis a càrrec d’Aspros

La introducció de clàusules socials en els criteris de contractació ha permès adjudicar el servei a un centre especial de treball

Data publicació: Dijous 11, març del 2021


Imatge de la notícia La Paeria presenta el nou servei de manteniment, conservació i neteja dels Camps Elisis a càrrec d’Aspros

Imatge: ©Javi Martín

El paer en cap, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde Sergi Talamonte han presentat el nou contracte del manteniment, conservació i neteja dels Camps Elisis amb motiu de la seva recent entrada en servei. La licitació es va adjudicar al centre especial de treball Fundació Privada Aspros.

Pueyo ha subratllat que els Camps Elisis, una de les realitzacions de l’alcalde Fuster, són un punt emblemàtic de la ciutat de Lleida i tenen una càrrega simbòlica i identitària per a tots els lleidatans i les lleidatanes: “segurament és un dels espais que més estimem”. El paer en cap ha expressat la seva satisfacció perquè un centre especial de treball com Aspros realitzi aquest servei.

Sergi Talamonte ha destacat la introducció de clàusules socials en la licitació del contracte que han permès adjudicar a un centre especial de treball el manteniment dels Camps Elisis. Aquest canvi persegueix que els concursos públics vagin més enllà de la gestió i serveixin també per aconseguir “una contractació social”.

Josep Xuclà, responsable de Parcs i Jardins de Fundació Aspros, ha destacat que “es tracta d’un guany per al sector de la discapacitat i les entitats socials” i ha assenyalat que la licitació “dona valor a les iniciatives socials, reservant una part dels pressupostos de la ciutat a un projecte inclusiu”.

L’any 2019, l’entitat també es va adjudicar el concurs per gestionar els jardins de la Seu Vella, el Parc de Santa Cecília, el Cementiri Municipal, el Parc d’Aubarés i dues rotondes al carrer Enginyer Agustí. Aquesta nova licitació facilita la possibilitat de seguir oferint feina a persones amb discapacitat i una certa estabilitat laboral.

El contracte consisteix en el manteniment i conservació dels elements vegetals del parc, de les fonts ornamentals i dels jocs infantils, inclosos en l’àmbit.

Les tasques inclouen les segues de la gespa,  la neteja de males herbes dels espais amb arbustiva, esporga de l’arbrat, el funcionament de les fonts ornamentals, el manteniment dels jocs infantils, a més de les neteges diàries del Parc i dels elements que el constitueixen. Els treballs es realitzen de dilluns a diumenge. La presència de personal serà de 5 operaris en horari d’hivern i de 6 en horari d’estiu. En dies festius (Festa Major, Aplec, Fira Sant Miquel...), l’equip de treball s’incrementarà amb dos persones més.

Prop de 60.500 m2 de parc

Els Camps Elisis fan 60.485 metres quadrats distribuïts en els següents elements 769 arbres, 65 arbustos, 665,22 m2 d’entapissant, 9.895,14 m2 d’arbustiva, 652,53 m2 de tanca vegetal, 10,0 m2 de masses de flor, 22 jardineres, 3.598,73 m2 de gespa, 23.549,18 m2 de sauló, 16.361,2 m2 de paviment dur, 323,86 m2 de paviment tou, 389,79 m2 de paviment de fusta, 68 papereres, 31 jocs infantils, 8 fonts ornamentals i estanys i el recinte dels serveis públics.

En el nou contracte cal destacar l’ús de vehicles i maquinària destinada al manteniment de component elèctric. Dos vehicles elèctrics, un d’ells per l’ús intern al parc. Dues desbrossadores, 2 motoserres, 2 bufadores elèctriques, 1 escombradora i un deshidratador de males herbes en substitució de l’ús d’herbicides.

El contracte de manteniment es va iniciar el 28 de gener de 2021 i la seva durada és de dos anys, per tant, amb finalització al gener de 2023

L’import destinat al contracte dels dos anys és de 646.312,68 € (iva inclòs), del qual es diferencia una part per al manteniment de 541.352,00 € (iva inclòs) i l’altra per a la neteja de 104.960,68 € (iva inclòs).

Aspros, des del 1962

La Fundació Privada Aspros és una entitat sense afany de lucre que des de l’any 1962 treballa, juntament amb les famílies, administracions i entitats públiques, per impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

Amb més de 450 professionals, treballa amb un model d’atenció centrada en la persona i en la comunitat a través de serveis i programes amb l’objecte d’acompanyar i donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual.

Et destaquem...