Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria posa a punt 200 escocells de la ciutat per a la pròxima plantació d’arbrat

La Paeria posa a punt 200 escocells de la ciutat per a la pròxima plantació d’arbrat

Durant dos setmanes s’estan fent treballs a les voreres per condicionar els clots de terra i eliminar anteriors arrels de cara a la reposició de nous arbres.

Data publicació: Dimarts 26, gener del 2021


Imatge de la notícia La Paeria posa a punt 200 escocells de la ciutat per a la pròxima plantació d’arbrat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs per condicionar escocells a diversos punts de la ciutat per preparar-los de cara a la pròxima plantació d’arbrat. Els treballs per arrabassar els escocells, previs a la reposició dels arbres, és necessari, ja que elimina del clot les restes vegetals com les arrels i la soca de l’arbre anterior. La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha previst actuar durant dos setmanes en uns 200 escocells, ubicats a diferents barris: Av. Miquel Batllori, c/Riu Llobregat, Av. Blondel, Gran Passeig de Ronda, c/ Bisbe Irurita, Av. Rovira Roure, Av. Prat de la Riba, c/ Baró de Maials, c/ Corregidor Escofet, zona de l’Institut Josep Lladonosa, i pl. Secà de sant Pere.

El procés de l'arrabassat consisteix en utilitzar un estri especial, com una gran barrina, que amb una acció mecànica de trepanació va foradant poc a poc l'antiga fusta per deixar l'escocell buit. Un cop trepanat i extreta la soca antiga es fan les tasques de millora, per preparar la posterior plantació. En concreta, es repara l’anella de reg que hi ha a l'escocell, es comprova que funciona correctament i es substitueix el 60% de la terra del clot de plantació per posar terra vegetal de bona qualitat per millorar la implantació de l'arbre nou.

La màquina que s’utilitza per arrabassar és especial per realitzar aquestes tasques (és una Toro Dingo TX 1000). Es més petita i maniobrable que el típic tractor pel que té menys impacte a la via pública i té la capacitat de treballar damunt la vorera sense interrompre el trànsit.

A principis d'enguany està previst iniciar la plantació d'arbrat, amb 1.433 arbres i un miler d'arbustos nous, que contribuiran a dotar de més verd als carrers, reomplint escocells que fa temps que estan buits.

Et destaquem...