Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria plantarà nous arbres en l'accés a la Porta del Lleó de la Seu Vella

La Paeria plantarà nous arbres en l'accés a la Porta del Lleó de la Seu Vella

En aquesta zona, avui ha començat la retirada d'un àlber que presentava deficiències

Data publicació: Dijous 02, agost del 2012


Imatge de la notícia La Paeria plantarà nous arbres en l'accés a la Porta del Lleó de la Seu Vella

L'Ajuntament de Lleida plantarà nous arbres en l'accés a la Porta del Lleó de la Seu Vella durant la propera campanya de plantació que es durà a terme el proper hivern. Aquest matí s’ha iniciat la retirada d’un exemplar d’Àlber (Populus boleana) que presentava un risc elevat de caiguda ja que a principis de juliol es va esqueixar una branca de grans dimensions i va deixar al descobert un gran forat al centre del tronc. L’operació l'han dut a terme una desena d’operaris que, al llarg del matí, han treballat enretirant branques i ramificacions.

En els darrers dies s’ha fet un estudi acurat de l’arbre, situat a les escales d’accés a la Seu Vella, per analitzar totes les possibilitats de mantenir-lo, però la fractura i caiguda de la branca va comportar unes deficiències estructurals importants. En tractar-se d’una espècie d’elevada fragilitat, tant per la baixa compartimentació de la fusta com per les unions de les ramificacions, qualsevol alteració podria significar un elevat risc de noves caigudes. A més, l’arbre tenia una càrrega important de branques que partien del punt de fractura, amb una alçària d’entre 15 i 22 metres.

La Paeria preveu plantar exemplars de Liriodendron o Tulipífera per mantenir l'aliniació d'arbrat en les escales que donen accés a la Porta del Lleó.

Et destaquem...