Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria plantarà enguany 567 arbres als carrers de la ciutat

La Paeria plantarà enguany 567 arbres als carrers de la ciutat

A finals de mes conclourà la campanya de plantació de primavera, amb un total de 272 unitats, i a finals d’any se’n farà una altra amb 295 més.

Data publicació: Dimarts 19, abril del 2022


Imatge de la notícia La Paeria plantarà enguany 567 arbres als carrers de la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida plantarà durant aquest any un total de 567 arbres als carrers de la ciutat. Els serveis municipals de Jardineria estan enllestint la campanya de plantació de primavera que es va iniciar el passat mes de febrer i que enguany ha estat especialment complicada per la manca de disponibilitat als vivers de les espècies i mides desitjades. Malgrat això, durant aquesta campanya, que conclourà a finals d’aquest mes, es plantaran els 272 arbres previstos. Durant la campanya hivernal, entre finals d’octubre i principis de desembre, està prevista la plantació de 295 unitats més.

L’actuació més recent s’ha dut a terme al carrer Doctor Combelles, al barri d’Universitat, amb la plantació de Fraxinus ornus ‘Obelisk’ i de dotze Celtis occidentalis davant del Col·legi Episcopal, per proveir d’ombra la zona d’entrada. En els pròxims dies, les tasques continuaran per carrers pròxims com Maragall, completant així les plantacions que s’han dut a terme durant la campanya a carrers com Pere de Cabrera, Roure, Camp de Mart, Vall Fosca, Serra del Montsec, Joaquín Costa, Ferran el Catòlic, a les avingudes de les Garrigues, Balmes, Blondel, Barcelona i Estudi General i a la plaça de l’Escorxador. A més, s’està preparant la plantació prevista als parcs de Joc de la Bola i Ciutat Jardí.

A Lleida hi ha més de 40.000 arbres als carrers i places de la ciutat, que contribueixen a millorar la qualitat de l’aire, creen ombres que ajuden a disminuir les temperatures extremes de l’estiu, embelleixen el paisatge amb les floracions d’estiu i els colors del fullatge de tardor i milloren la biodiversitat de la ciutat.

Et destaquem...