Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria organitza una jornada informativa per a impulsar les comunitats energètiques a Lleida

La Paeria organitza una jornada informativa per a impulsar les comunitats energètiques a Lleida

Aquesta trobada a través de la plataforma Teams analitzarà els casos d’èxit i les fórmules possibles El tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, diu que els ajuntaments poden jugar un paper clau en la promoció, creació i dinamització d’aquestes comunitats per la seva posició local i més propera a la ciutadania

Data publicació: Diumenge 11, juliol del 2021


Imatge de la notícia La Paeria organitza una jornada informativa per a impulsar les comunitats energètiques a Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat pel pròxim dimecres, 14 de juliol, una jornada informativa per a impulsar les comunitats energètiques a Lleida, mitjançant l’exposició dels casos d’èxit i les seves fórmules possibles. Els interessats en participar en aquesta activitat, que es desenvoluparà a través de la plataforma Teams, poden fer la inscripció clicant en aquest enllaç.

El tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que serà l’encarregat de presentar la jornada i donar pas als diferents ponents, ha assenyalat que “els ajuntaments poden jugar un paper clau en la promoció, creació i dinamització d’aquestes comunitats per la seva posició local i més propera a la ciutadania”.

Aquest és un compromís que el Govern de la Paeria assumeix en el camí cap a una transició energètica democràtica i justa. “Ho hem fet en el que portem de mandat i ho seguirem fent. Concentrant totes les energies, des del municipalisme, per lluitar contra una emergència climàtica que cada dia provoca majors estralls en el planeta”, remarca el tinent d’alcalde.

Però aquest camí a recórrer, l’Ajuntament no el fa sol, sinó de la mà dels instal·ladors locals, administradors de finques, serveis tècnics de l’Administració i de la mateixa ciutadania. “Junts anem superant diferents etapes en aquesta transició energètica que, per sort, és ja imparable”, apunta Talamonte.

Durant la jornada, que es fa en col·laboració amb l’Agència de l’Energia de Lleida, intervindran Carlos Beracierto, director de Negocio Ekiluz Promoción, que parlarà sobre les Cooperatives de generació fotovoltaica de mida mitjana, centrat en els exemples d’Euskadi; Marc Rosselló, responsable de l’àmbit d’activitat cooperativa i incidència social de l’Equip delegat de SOM Energia, que explicarà l’experiència de la seva empresa amb les comunitats energètiques, i Juan Sacri, president de Sapiens Energia, que tancarà la ronda d’intervencions amb els exemples del País Valencià, abans de donar pas al debat entre els assistents.

Lleida té actualment 145 instal·lacions d’autoconsum registrades i 1.386 kW de potència instal·lada, dades que situen el nostre com el setè de Catalunya en nombre d’instal·lacions i el vuitè en potencia instal·lada.

Et destaquem...