Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria organitza la tradicional pedalada popular amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La Paeria organitza la tradicional pedalada popular amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Tindrà lloc aquest diumenge, amb un format i un recorregut adaptat a la situació sanitària actual. L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, segur, saludable i eficient.

Data publicació: Dimarts 15, setembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria organitza la tradicional pedalada popular amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La tradicional pedalada popular “Pedala Lleida” que cada any es celebra amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura torna aquest diumenge als carrers de Lleida. La Paeria ha mantingut aquesta iniciativa modificant-ne el format i adaptant-la a la nova situació sanitària, evitant les aglomeracions de persones. D’aquesta manera, enlloc d’una única hora de sortida, s’ha adequat un recorregut que es podrà fer durant tot el matí, en horari lliure, des de les 9.30 fins a les 13.30 hores.

El recorregut, de 7,4 quilòmetres, anirà per carrils bicicleta i carrers tallats a la circulació majoritàriament. A la sortida es donarà una matrícula als participants, i a l’arribada rebran un obsequi amb sucs de fruita, barretes energètiques i altres productes. El recorregut s’ha dividit en 6 etapes en total, amb estands de les empreses col·laboradores.

Tant la sortida i l’arribada es situaran a Rambla Ferran, i el recorregut anirà per l’Avinguda del Segre, el carrer Corregidor Escofet, Avinguda Prat de la Riba fins a la plaça Ricard Vinyes, Avinguda de Balmes, Rambla Aragó, Avinguda Catalunya, la Universitat, Cappont i tornada pel Carrer Blondel.

“La bicicleta esdevé una de les millors opcions: econòmica, ecològica, i saludable, i cal que el model de mobilitat faciliti i acompanyi aquest creixement de la mobilitat individual sostenible” ha resumit el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. “En ciutats mitjanes com Lleida, la bicicleta esdevé un mitjà de transport clau ja que és el mitjà no contaminant més ràpid en trajectes curts”, ha afegit. “En la línia del que estan fent diverses àrees metropolitanes europees, l’objectiu és fer una xarxa de carrils bici més segura i interconnectada per reduir les emissions de carboni”, conclou Talamonte.

Estudis recents de l'Agència Europea del Medi Ambient (EEE) confirmen un augment significatiu en emissions de transport (les emissions de tot el sector del transport van augmentar un 28% entre els anys 1990 i 2018), cosa que posa de manifest la necessitat urgent de promoure solucions de transport amb carboni neutre a les zones urbanes.

La Pedalada per la ciutat de Lleida, que s’organitza anualment, té la voluntat de difondre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, segur, saludable i eficient que millori la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes. Aquesta iniciativa s’emmarca dins els actes organitzats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Enguany, la pedalada compta amb la col·laboració de Wala, Coca-cola, Fruits de Ponent, Ekke, Caja Rural de Aragón, Plusfresc, Renault Autansa, Atlas Energia i el grup de voluntaris de l’Institut Joan Oró.

Per a més informació: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/mobilitat-sostenible/setmana-mobilitat-sostenible-i-segura-2020

Et destaquem...