Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria obre un punt d’informació sobre els límits legals a les rendes de lloguer

La Paeria obre un punt d’informació sobre els límits legals a les rendes de lloguer

El servei es troba a l’Oficina Local d’Habitatge

Data publicació: Dilluns 24, gener del 2022


Imatge de la notícia La Paeria obre un punt d’informació sobre els límits legals a les rendes de lloguer

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament a l’Oficina Local d’Habitatge un punt d’informació sobre els límits legals a les rendes de lloguer.

El servei, que va obrir ahir, neix de la necessitat d’informar sobre els drets reconeguts en la Llei 11/2020, de 18 de setembre de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendaments d’habitatge.

Aquesta norma té per objecte regular uns preus màxims (topalls) dels contractes d’arrendament d’habitatge habitual, amb la finalitat de posar límits a la forta pujada del preu dels lloguers i afavorir així l’accés generalitzat a una llar digna.

Estan sotmesos al règim de contenció de rendes els contractes d'arrendament situats en municipis declarats com a "àrea amb mercat d'habitatge tens" com és el cas de Lleida.

El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) va publicar el 20 de setembre de 2021 el llistat de les 24 localitats -entre elles, Lleida- que han sol·licitat a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, formar part del llistat de municipis inclosos en àrea de mercat d’habitatge tens. En conseqüència, tots els contractes d’arrendament d’habitatges habituals situats en el municipi de Lleida hauran d’aplicar allò que es regula en la norma per la contenció de les rendes de lloguer.

El punt d’assessorament està ubicat al Carrer Cavallers, 14-20, i funcionarà tots els dimecres de les 10 a les 13 h. És necessari concertar cita prèvia al telèfon 973 700 606.

Et destaquem...