Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria obre un nou període per sol·licitar una parcel·la als horts familiars de Rufea

La Paeria obre un nou període per sol·licitar una parcel·la als horts familiars de Rufea

Fins al dia 26 d’abril es pot fer la sol·licitud per gaudir d’una de les 33 parcel·les disponibles. Per primer cop hi ha exempció de taxes per a les persones amb una situació de vulnerabilitat econòmica i per a les entitats amb finalitats socials, que actualment hi desenvolupen 4 projectes d’integració i educació.

Data publicació: Dijous 08, abril del 2021


Imatge de la notícia La Paeria obre un nou període per sol·licitar una parcel·la als horts familiars de Rufea

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Transició Ecològica ha obert un nou període per a sol·licitar un hort d’autoconsum als Horts Familiars de Rufea. Cada hort té una superfície de 100 m2 i un punt d’accés per l’aigua de reg, i es poden fer les sol·licituds fins el dia 26 d’abril a les 13.00h. Els horts estan situats en una parcel·la municipal ubicada a la partida de Rufea, al costat de l’espai natural dels Aiguamolls (antiga granja militar). L’espai consta de 118 parcel·les, de les quals n’hi ha 33 de disponibles per incorporacions de nous hortolans.

"Els horts familiars tenen una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, i a més a més de donar fruits de qualitat, permeten fer salut a l’aire lliure", ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. El cultiu d’hortalisses, tant d’estiu (tomàquets, enciams, carbassons, ceba, pebrots, albergínies,...) com d’hivern (cols, bròquils, porros, cebes, espinacs, bledes,...). A més a més, les trobades entre els hortolans usuaris de les instal·lacions ofereixen un lloc per enfortir i dinamitzar les relacions socials.

L’únic requeriment per accedir als horts és estar empadronat a Lleida i ser majors d’edat. Els usuaris tenen el dret a cultivar hortalisses durant 4 anys, han d’utilitzar sistemes de reg localitzat i vetllar pel bon funcionament de les instal·lacions i pel compliment de les normes. Cal abonar una fiança de 75 € que es retornarà a l’acabar l’activitat i un import anual per manteniment de la instal·lació de 153,8 €.

"Des d’aquest any 2021, i tal i com es va aprovar a les ordenances fiscals municipals i amb l’objectiu d’enfortir el projecte dels horts urbans des d’una perspectiva social, les persones amb una situació de vulnerabilitat econòmica poden sol·licitar l’exempció de les taxes", ha recordat Talamonte. De la mateixa manera, les entitats amb finalitats socials també estan exemptes del pagament de les taxes sempre que justifiquin la finalitat social del seu projecte de cultiu de l’hort. Actualment 4 entitats socials realitzen projectes d’integració i educació a través dels horts a Rufea.

Per tramitar la sol·licitud s’ha d’emplenar el model de full de sol·licitud, i es pot presentar de manera telemàtica o presencialment a l’OMAC.

Per altra banda, l’Ajuntament també disposa dels Horts Familiars de Pardinyes Altes, estan situats al barri de Padrinyes. Els Horts de Pardinyes Altes estan formats per 48 parcel·les de 50 m2 i 42 parcel·les de 25 m2, i estan gestionats per l’empresa Punt Eco, encarregada del manteniment i la gestió dels horts.

Per més informació podeu consultar aquest enllaç, contactar amb la regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica al 973700455 o en aquest correu electrònic.

Et destaquem...