Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria obre el termini per sol·licitar un hort municipal a la Partida de Rufea i a Pardinyes

La Paeria obre el termini per sol·licitar un hort municipal a la Partida de Rufea i a Pardinyes

Unes 150 famílies i entitats socials de Lleida cultiven horts municipals per autoconsum

Data publicació: Dimecres 04, març del 2015


Imatge de la notícia La Paeria obre el termini per sol·licitar un hort municipal a la Partida de Rufea i a Pardinyes

L’Ajuntament de Lleida ha obert un nou termini per sol·licitar un hort de la xarxa d’Horts Municipals, ubicats a la Partida de Rufea i al barri de Pardinyes, després de l’èxit aconseguit els darrers anys, on prop de 150 famílies i entitats socials de Lleida cultiven actualment horts municipals per autoconsum. Els horts municipals és un projecte que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal i que pretén sensibilitzar sobre els valors de l’horta i els sistemes de producció respectuosos amb el medi ambient, a més a més de donar fruits de qualitat per l’autoconsum de les famílies i facilitar l’exercici físic entre els usuaris.

Els horts familiars de la Partida de Rufea i de Pardinyes compten amb una bassa i una xarxa de reg per portar l’aigua a cada parcel·la, així com un grup de bombeig, i permet el cultiu d’hortalisses per autoconsum tant d’estiu (tomàquets, enciams, carbassons, ceba, pebrots, ...) com d’hivern (col, bròquil, porros, cebes, espinacs, bledes,...).

Les persones interessades en sol·licitar un hort municipal s’han d’adreçar a la Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), situat a l’Edifici Pal•les, plaça de la Paeria, número 11 de Lleida.

Horts Municipals disponibles a la Partida de Rufea

Els Horts Municipals de la partida de Rufea estan gestionats directament per l’Ajuntament de Lleida, que s’encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació i de trobades entre els hortolans. En aquests moments hi ha un total de 80 horts de 100 m2 cultivats per famílies i entitats socials de Lleida com Aspid, Shalom, Antisida Lleida i Arrels Sant Ignasi, entre d’altres.

Degut al gran interès que va suscitar aquesta iniciativa entre la ciutadania, la Paeria va portar a terme recentment una ampliació del nombre d’horts municipals, i actualment hi ha 38 parcel·les disponibles en aquesta ubicació.

Les persones interessades en tenir un hort municipal a Rufea, al bell mig de l’Horta de Lleida, han d’estar empadronades a Lleida i ser majors d’edat. Els usuaris tenen el dret de cultivar hortalisses durant 4 anys, estan obligats a utilitzar sistemes de reg localitzat i han de vetllar pel bon funcionament de les instal·lacions i el compliment de les normes. Els usuaris del servei han de pagar una fiança de 75 euros que es retornarà a l’acabar l’activitat i un import anual pel manteniment de les instal·lacions de 150 euros, aigua inclosa.

Horts Municipals disponibles a Pardinyes Altes

Els horts municipals de Pardinyes Altes, formats per 90 parcel·les, s’adrecen a persones, famílies i entitats i estan gestionats per l’empresa Punteco, que s’ecarrega del manteniment i la gestió dels horts i ofereix sessions de formació i assessorament sobre els cultius.

Actualment hi ha disponibles 24 horts de 50m2 i 21 parcel·les de 25 m2, amb un preu de 30 euros/mes i de 20 euros/mes respectivament, aigua inclosa. Per accedir als horts de Pardinyes Altes tenen prioritat, en primer lloc, els veïns empadronats al barri de Pardinyes, i els veïns de Balàfia i Secà de Sant Pere en segon lloc. Finalment també poden accedir els veïns de la resta de barris de Lleida i, també, d’altres municipis. El contracte per tenir un hort a Pardinyes es realitza per un període de dos anys, prorrogables.

Els Horts Municipals de Pardinyes Altes es van inaugurar el passat mes d’abril de 2014, i estan situats al barri de Padrinyes, al C/Josep Pallach.

 

Et destaquem...