Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria millora la xarxa de clavegueram de la zona de Gardeny

La Paeria millora la xarxa de clavegueram de la zona de Gardeny

Forma part d'un projecte, el 80% del qual financia la UE, que permetrà recollir totes les aigües residuals i pluvials de la zona d'Instituts, avinguda del Segre i Gardeny

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La Paeria millora la xarxa de clavegueram de la zona de Gardeny
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat les obres de construcció del nou col·lector d’aigües residuals i pluvials a Gardeny que millorarà la xarxa de clavegueram d’aquesta zona i del Parc Científic i Tecnològic. Aquesta actuació forma part d’un projecte més ampli, que contempla també la millora del sistema de clavegueram de la zona de l’avinguda del Segre i Instituts. L’import total del projecte, el 80% del qual finança la Unió Europea, és d’1.822.225,76 euros i va ser adjudicat a la UTE Acsa-Retamal.

Aquest projecte té l’objectiu de solucionar els problemes existents a la xarxa de clavegueram de l’avinguda del Segre, així com projectar l’ampliació de la xarxa del barri dels Instituts i del Turó de Gardeny, en previsió del desenvolupament urbanístic de la zona. L’actuació, que és previst que s’acabi a finals de la primavera, suposa construir dos nous col·lectors, el de l’avinguda del Segre i el de Gardeny. Així, permetrà recollir totes les aigües residuals i pluvials de la zona dels Instituts i del Parc Tecnològic i Agroalimentari de Gardeny.

El paer en cap ha visitat la millora del tram entre Gardeny i Instituts, en concret el tram que discorre pel Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, en el qual s’estan construint dos col·lectors, un d’aigües residuals fins al sobreeixidor del col·lector de Ton Sirera, i un altre de pluvials fins al riu al camí de Rufea. Es contrueixen 825 metres lineals del col·lector d’aigües residuals i 610 metres lineals del de pluvials.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Lleida continua amb les obres per eliminar tots els vessaments incontrolats que encara anaven a parar al riu Noguerola, i per tant al riu Segre, i que es concentraven als barris de Ciutat Jardí, Balàfia i l’entorn de Rambla Ferran/Príncep de Viana. L’actuació contempla la construcció d’interceptors i nous col·lectors que recolliran les aigües residuals i les conduiran a la depuradora. En total, es construiran gairebé 1.500 nous metres de col·lector des de l’Onze de Setembre i fins a la Rambla Ferran, així com tot un seguit d’actuacions per localitzar i interceptar els abocaments incontrolats que es produeixen directament al Noguerola en el seu recorregut més urbà, és a dir, entre l’avinguda Marimunt/Onze de Setembre i fins a connectar al riu Segre, a l’alçada de l’avinguda del Segre, en un tram de més de 2 quilòmetres de longitud.

Aquest projecte té una major envergadura i pretén acabar amb totes les escomeses que encara no estan connectades a la xarxa i reconduir-les a la depuradora, deixant el Noguerola estrictament com un riu per evacuar aigües pluvials i sobrants de reg, de tal manera que millorarà notablement la qualitat de l’aigua del riu Segre.

Et destaquem...