Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria millora cinc camins de l'Horta en el marc del Fons Estatal d'Inversió Local

La Paeria millora cinc camins de l'Horta en el marc del Fons Estatal d'Inversió Local

En total, es reasfalten 8,3 kilòmetres amb l'objectiu de millorar la circulació als camins i millorar els drenatges, cunetes i senyalització

Data publicació: Dimecres 20, maig del 2009


Imatge de la notícia La Paeria millora cinc camins de l'Horta en el marc del Fons Estatal d'Inversió Local
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i del regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, han visitat aquest dimecres les obres de millora i reasfaltat que s’estan duent a terme als camins de l’Horta de Lleida. Aquest projecte s’emmarca dins del Fons Estatal d’Inversió Local i va ser adjudicada a l’empresa Àrids Romà amb un pressupost de 664.956,93 € i un termini d’execució de 5 mesos (es preveu que estigui enllestit a finals del mes d’agost).

L'alcalde Ros ha comprovat l'estat d'execució de les obres i ha destacat que és una actuació important per a la millora de la xarxa de camins de la zona natural de la ciutat, l'Horta.

En concret, la visita s’ha centrat al camí de Malgovern, tot i que també s’actua als camins de la Mariola i al de Grenyana A més, l’empresa adjudicatària va oferir com a millora el reasfaltatge de la Travessera de Vallcalent a les Escoles de Torres de Sanui i el camí de les Alzineretes. En total, doncs, es milloren 5 camins i reasfalten 8,3 kilòmetres. L’objectiu d’aquesta actuació és la millora de les condicions de circulació en els camins, adaptant l’estructura del ferm a les necessitats del trànsit, així com la implantació i/o millora dels drenatges, cunetes i senyalització.

El camí de Malgovern té 1.820 m de longitud i una amplada mitjana de 5,5 metres. El camí de la Mariola, en el tram comprès entre el pont de la via fèrria fins al terme urbà, té 1.180 m de longitud i una amplada mitjana de 6 metres. El camí de Grenyana, des de l’encreuament del camí cap al Polígon del Segre i fins al final del terme municipal, té 3.600 m de longitud i una amplada mitjana de 6 metres.

Actualment l’esplanada dels camins està constituïda per material granular en el Camí de Malgovern, d’aglomerat asfàltic deteriorat en el Camí de la Mariola i en el Camí de Grenyana està format un tram per aglomerat asfàltic deteriorat i un altre tram per un reg asfàltic. En tots els casos es preveu un nou ferm d’aglomerat asfàltic en calent.

Com a millora del projecte ja s’ha dut a terme l’aglomerat de 1.700 metres més en altres camins de l’horta. Les actuacions han estat a la Travessera de Vallcalent a les Escoles de Torres de Sanui, que té una llargada de 660 metres i una amplada mitjana de 4 metres. També, el camí de les Alzineretes, amb una llargada de 1.040 metres i una amplada mitjana de 4 metres.

Et destaquem...