Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria ja ha plantat dues terceres parts dels 776 arbres previstos

La Paeria ja ha plantat dues terceres parts dels 776 arbres previstos

A la comissió informativa sobre Transició Ecològica s’ha detallat el desenvolupament de la campanya, que preveu actuar les properes setmanes a les vies de Montserrat Roig, Gran passeig de Ronda, Prat de la Riba i Miquel Batllori. A més, s’han millorat espais naturals i del camí del riu, amb la plantació de 240 unitats i 900 plantes arbustives.

Data publicació: Dijous 22, abril del 2021


Imatge de la notícia La Paeria ja ha plantat dues terceres parts dels 776 arbres previstos

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida segueix endavant amb la campanya de plantació d’arbrat prevista arreu de la ciutat. A la Comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l’Habitatge i Transició Ecològica s’han donat els detalls de les plantacions urbanes, de les quals ja s’han executat dues terceres parts. Dels 776 arbres previstos, s'han plantat 522 unitats en diferents punts de la ciutat. Les properes setmanes es farà la plantació dels exemplars que venen en pa de terra i després les que arriben en contenidor, que permeten plantar-les més tard.


Les actuacions més destacades que es faran pròximament són:

-al c/ de Montserrat Roig: 19 unitats de Freixe (Fraxinus ornus obelisk)

-a la mitjana del Gran Passeig de Ronda 15 ut de Zelkova (Zelkova serrata ‘Greenvase’)

-a l’av. de Prat de la Riba: 31 ut de Liquidambar (Liquidambar styraciflua)

-a l’av. de Miquel Batllori: 16 ut de Pistatxer xines (Pistacia chinensis), al lateral del Decathlon, i 24 d’Alzines (Quercus ilex)

A aquestes plantacions s’han d’afegir les realitzades en el marc de la millora d’espais naturals i del camí del riu de les quals s’ha procedit a la plantació de 240 arbres i 900 plantes arbustives.

A la comissió també s’ha donat compte del resultats de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Pardinyes i Balafia, de les propostes d’activitats del programa d’educació ambiental Ecoactivitats, del projecte de pastura dels Aiguamolls de Rufea i del de la instal·lació fotovoltaica per a l’autoconsum que s’ha fet per la coberta del Centre Cívic de Balàfia.

Et destaquem...