Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria informa les protectores d'animals sobre la nova taxa per la tinença de gossos

La Paeria informa les protectores d'animals sobre la nova taxa per la tinença de gossos

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte recull les opinions de les entitats animalistes, informa de les bonificacions previstes en el capítol d’adopcions i es compromet a revisar i modular la taxa per al seu òptim funcionament.

Data publicació: Dijous 01, octubre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria informa les protectores d'animals sobre la nova taxa per la tinença de gossos

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha mantingut aquesta tarda una reunió amb les entitats animalistes de la ciutat, per informar-les de la taxa anual de protecció i tinença d’animals de companyia, que es contempla en les ordenances fiscals que es debatran en el pròxim ple de la corporació municipal.

Al finalitzar la reunió, Sergi Talamonte ha explicat que s’ha obert un debat sobre la valoració, voluntat i la intenció de la taxa, que ha estat ben acollida, sempre que se’n faci una bona utilitat, destinant la seva recaptació a generar instruments per gestionar la presència dels animals en l’espai públic, així com per a fomentar les adopcions de gossos. “El diàleg ha estat sincer i no exempt de crítiques, però les entitats entenen perfectament que la taxa serà útil si s’utilitza per a les polítiques de benestar animal i per millorar la seva situació a la ciutat”, ha dit.

El regidor de Transició Ecològica també ha recollit la inquietud de les protectores d’animals de poder modular alguns aspectes de la taxa, i s’ha compromès a tenir-ho present d’aquí a un any, quan es vegi millor quins són els ajustos i modificacions que cal introduir. “Aquesta és una taxa que comença a caminar i que estarà oberta a processos de revisió”, ha explicat

Tot i això, Sergi Talamonte ha volgut matisar que no descarta “que aquesta taxa encara pugui recollir aportacions i sensibilitats de darrera hora, abans de presentar-la al ple de la Paeria, ja que la voluntat de diàleg i esperit col·laboratiu és total, per part de la Regidoria”.

Talamonte també ha explicat a les entitats animalistes la sèrie de bonificacions i exempcions del pagament, que estan previstes a la taxa, algunes d’elles amb caràcter retroactiu, quan es certifiquin les adopcions a través de les protectores d’animals o del Refugi dels Peluts.

Et destaquem...